Πέθανε σε ηλικία 83 ετών η ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη. Η είδηση έγινε γνωστή από τα social media. «Λίγο πριν τη Ανασταση έφυγε από κοντά μας ή σημαντική και σπουδαία κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου μας Κατερίνα Χελμη..Σπάνιος άνθρωπος, ευγενικός και κυρία σε όλα», έγραψε στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.
Η Κατερίνα Χέλμη έγινε ευρέως γνωστή στο ελληνικό κοινό μέσα από ρόλους σε μερικές από τις πιο αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε το 1957 στην ταινία Μπαρμπαγιάννης ο κανατάς αλλά η μεγαλύτερή της επιτυχία είναι Τα κόκκινα φανάρια, όπου είπε την ατάκα «Μην φύγεις, Ντόρη, θα φαρμακωθώ». Υπήρξε, επίσης, η αντίζηλος της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία Η αγάπη μας.
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της, είχε συμμετάσχει σε περισσότερες από 25 ταινίες και σε 4 τηλεοπτικές σειρές. Ασολήθηκε επίσης με την συγγραφή αρκετών βιβλίων. Σύζυγός της ήταν ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος. Διέμενε μόνιμα στην Αθήνα.