Η Δημοτική βιβλιοθήκη φιλοξένησε bazaar ανταλλαγής ρούχων που διοργάνωσε ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης , η TAG GREEN, η Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών (ΕΔΕΜ) και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η αξιόλογη δράση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Μαΐου στο πλαίσιο του έργου «Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα-Δίνουμε μία νέα ζωή- Uptextile».
Τον καταπράσινο εξωτερικό χώρο της βιβλιοθήκης επισκέφθηκαν γονείς και μαθητές των σχολείων της πόλης αλλά και κάτοικοι του Ηλιακού Χωριού, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, για το έργο και τις δράσεις του, φέρνοντας μαζί τους τα παλιά τους ρούχα και ανταλλάσσοντάς τα με άλλα μεταχειρισμένα. Τα μεταχειρισμένα ρούχα του Bazaar ήταν προσφορά του φορέα υποστήριξης του έργου, RECYCOM, καθώς και των εταίρων του έργου TAG GREEN, ΕΔΕΜ, ΕΜΠ.
Επιπλέον, στο χώρο του Bazaar, διενεργήθηκε και εργαστήρι μεταποίησης (upcycling) της TAG GREEN, όπου οι μαθητές συμμετείχαν δημιουργώντας κατασκευές με επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, τα οποία μπορούσαν να πάρουν και μαζί τους. Στο τέλος της εκδήλωσης τα ρούχα που παρέμειναν στον χώρο, παρέλαβε η RECYCOM, τα οποία και θα οδηγηθούν προς επαναχρησιμοποίηση από ευπαθείς ομάδες, μεταποίηση και ανακύκλωση.
Μοιράστηκαν υφασμάτινες τσάντες και ενημερωτικό υλικό
Στην εκδήλωση υπήρχε και stand ενημέρωσης, με εθελοντές από την κοινωνική ιματιοθήκη του Δήμου, που μοίραζαν υφασμάτινες επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες με ενημερωτικό υλικό των δράσεων ανακύκλωσης του Δήμου και του έργου, καθώς και κεράσματα (αναψυκτικά/κέικ), που διατέθηκαν στους επισκέπτες του Bazaar.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε και ενημέρωση των πολιτών του Ηλιακού Χωριού και των περαστικών μέσω ενημερώσεων πόρτα-πόρτα, διανομή του Οδηγού του έργου και ενημέρωση σχετικά με το έργο και τις δράσεις του αλλά και τη διεξαγωγή του Bazaar
Τάσος Μαυρίδης: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμα πιο καθαρή πόλη»
Ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης με αφορμή την εκδήλωση τόνισε: «Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση στη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη. Επιλέξαμε αυτό τον χώρο καθώς εκεί λειτουργούσε εργοστάσιο εριοϋφαντουργικής και συνεπώς σχετίζεται με το αντικείμενο της εκδήλωσης και με το πρόγραμμα γενικότερα.
Ως δημοτική Αρχή αξιοποιούμε κάθε πρόγραμμα και κάθε συνεργασία, προκειμένου να τονώσουμε ακόμη περισσότερο το ήδη μεγάλο ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για την ανακύκλωση. Ιδιαίτερα οι μαθητές, που είναι η νέα γενιά του Δήμου μας, συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργαζόμενους φορείς σε αυτό το πρόγραμμα όλους όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση καθώς και τους συμπολίτες μας, που προσήλθαν και ενημερώθηκαν για το έργο. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για μια ακόμη πιο καθαρή και ακόμη πιο πράσινη πόλη».
Στην εκδήλωση παραβρεθήκαν ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαρία Μουρατίδη, η πρόεδρος της ΕΔΕΜ Έφη Τριτοπούλου, η καθηγήτρια του ΕΜΠ Μαρία Παπαδοπούλου, εκπρόσωποι από τους υπόλοιπους εταίρους και φορείς υποστήριξης (TAG GREEN, NOWASTE21, RECYCOM), καθώς και εθελοντές, που προσέφεραν την πολύτιμη βοήθειά τους στην οργάνωση του χώρου και υλοποίηση της εκδήλωσης.
.