Στην αντικατάσταση των παλαιών και φθαρμένων στάσεων των λεωφορείων στη Λεωφόρο Ειρήνης και στην οδό Βύρωνος θα προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Πεύκης. Σύμφωνα με τα πλάνα των αρμοδίων του Δήμου η τοποθέτηση των συνολικά 10 νέων στάσεων θα γίνει από εταιρεία που ειδικεύεται σε αυτό το θέμα.
Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΔΕΚΠΑ) Γιώργος Ζαφειρόπουλος μιλώντας στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ για το θέμα είπε: «Στόχος μας είναι η τοποθέτηση 10 καινούργιων στάσεων στη θέση των παλαιών σε δύο από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης μας. Οι καινούργιες στάσεις θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές που έχει θέσει ο ΟΑΣΑ. Θα έχουν στέγαστρο, οδούς διαφυγής, καθίσματα, καλάθια για τα σκουπίδια και ρακέτες. Θέλω να επισημάνω ότι θα προστατεύσουμε τις ξύλινες στάσεις που υπάρχουν και θα αλλαχθούν αυτές που έχουν σοβαρές ζημιές. Οι ξύλινες στάσεις στη συνέχεια θα τοποθετηθούν σε γειτονιά της Πεύκης. Σύντομα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός, ώστε να επιλέξουμε την καλύτερη και πιο συμφέρουσα προσφορά για τον Δήμο».
Σε Λ. Eιρήνης και Bύρωνος οι στάσεις
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Γιώργου Ζαφειρόπουλου 7 καινούργιες στάσεις θα τοποθετηθούν στη Λεωφόρο Ειρήνης και 3 στην οδό Βύρωνος. Οι υπόλοιπες στάσεις θα παραμείνουν ως έχουν και θα συντηρηθούν ώστε να παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα και να εξυπηρετούν πληρέστερα τους δημότες.
Η τοποθέτηση των καινούργιων στάσεων θα προσφέρει και οικονομικά οφέλη στον Δήμο Πεύκης, καθώς στις ρακέτες που θα τοποθετηθούν θα φιλοξενηθούν διαφημίσεις. Ο κ. Γιώργος Ζαφειρόπουλος, αναφερόμενος στις διαφημίσεις που θα τοποθετηθούν στις στάσεις, είπε: «Τα έσοδα τα οποία θα έχουμε θα είναι περίπου 20.000 ευρώ τον χρόνο. Το ποσό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και θεωρώ ότι είναι προς το συμφέρον του Δήμου. Τέτοιες τιμές στις στάσεις παίρνει ο Δήμος Αθηναίων και είναι θετικό για τον Δήμο μας που διεκδικεί ανάλογες τιμές, αν αναλογιστούμε το μέγεθος των δύο Δήμων».






































































































