Στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την «Ώρα της Γης» συμμετέχει ο Δήμος Πεύκης. Φέτος η «Ώρα της Γης» είναι το Σάββατο 27 Μαρτίου από τις 20:30 έως τις 21:30 κατά τη διάρκεια της οποίας θα παραμείνουν σβηστά τα φώτα σε όλα τα δημοτικά κτίρια.
Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για θέματα περιβάλλοντος, όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη και η κλιματική αλλαγή.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Δασών Σταύρος Μονεμβασιώτης αναφερόμενος στο θέμα, δήλωσε: «Το Σάββατο 27 Μαρτίου στις 20:30 όλος ο πλανήτης θα σβήσει τα φώτα για μία ώρα. Μία ώρα αφιερωμένη στο κοινό μας σπίτι, τη γη. Είναι μία συμβολική κίνηση, με σκοπό να αποδείξει τη διάθεση των πολιτών για αλλαγές, ώστε να αποφευχθεί η κλιματική αλλαγή. Είναι ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους». Και πρόσθεσε: «Ο Δήμος Πεύκης ενθαρρύνει τέτοιες πρωτοβουλίες και είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα ανταποκριθούν στην ώρα της γης. Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν ενεργά ».
Μάλιστα σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης των παιδιών, ο Δήμος Πεύκης έστειλε επιστολή σε όλα τα σχολεία της πόλης με την οποία ενημερώνει για το θέμα αλλά και ζητά τη συμμετοχή των μαθητών στην «Ώρα της Γης».
Το συντονισμό με τη WWF έχει αναλάβει ο Μιχάλης Περιβολάρης, μέλος της Επιτροπής Προστασίας Δασών και Περιβάλλοντος.
Αμάλθεια Καραλή