Λύση της επίσχεσης εργασίας αποφάσισαν οι εργαζόμενες στα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου («Βοήθεια στο Σπίτι»), την οποία και ανακοίνωσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στις 15 Ιουνίου.
Σύμφωνα με την εργαζόμενη Άννα Σκιαδάκη, η οποία έλαβε τον λόγο εκπροσωπώντας τις συναδέλφους της, «αποφασίσαμε τη λύση της επίσχεσης εργασίας, καθώς οι ασθενείς μάς ενοχλούν ακόμη και στο σπίτι μας ακατάλληλες ώρες, λέγοντάς μας ότι μας έχουν ανάγκη. Σκοπός μας είναι να ανακουφίσουμε λίγο αυτούς τους ανθρώπους. Το ερώτημα, όμως, είναι για ποιο λόγο δεν ευδοκιμεί κάποια λύση στο πρόβλημά μας».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος συνεχάρη τις εργαζόμενες για την απόφασή τους, ενώ τόνισε, ότι η ενοποίηση των δύο Δημοτικών Επιχειρήσεων (σ.σ.: που αποφασίστηκε την ίδια μέρα) θα αποτελέσει ένα βήμα προς τη λύση.
Ωστόσο, η δημοτική σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Βασιλική Νικολαροπούλου υπογράμμισε ότι «για την κατάσταση φταίει η διοίκηση, η οποία ξέχασε να στείλει το Πρόγραμμα Δράσης της ΔΕΚΑΠ». Παράλληλα, τόνισε ότι «οι εργαζόμενες αξίζουν συγχαρητήρια, δεδομένου ότι επιλέγουν να χάσουν ακόμη και τα λίγα χρήματα που λάμβαναν από το επίδομα του ΟΑΕΔ».
«Απορώ πώς μετά από 11 μήνες έρχονται με αυτό το αίσθημα ευθύνης κι αποφασίζουν τη λύση της επίσχεσης εργασίας», συμπλήρωσε ο δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης Τάσος Μαυρίδης, ενώ αναρωτήθηκε, «αν υπάρχουν αισθήματα εκδίκησης του δημάρχου και του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Χρήστου Μιχοπάνου προς τις 3 εργαζόμενες».
Συγχαρητήρια στις εργαζόμενες έδωσε και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιώργος Ζαφειρόπουλος, ζητώντας μια λύση από τη διοίκηση, για ν’ ακούσει, ωστόσο, από τον συνάδελφό του Σταύρο Μονεβασιώτη ότι «αν έχετε κάποια πρόταση, ως προηγούμενος πρόεδρος της ΔΕΚΑΠ, παρακαλούμε να την καταθέσετε γραπτά».
Αμάλθεια Καραλή