Στην πυρκαγιά που ξέσπασε στην Παιανία το απόγευμα της Τρίτης 26 Αυγούστου βρέθηκε μετά από εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το υδροφόρο όχημα «Βριλήσσια 4» του Δήμου Βριλησσίων προκειμένου να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης.
Το όχημα με πλήρωμα τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων Αλέκο Κοντομάρη, τον Σπύρο Κοντομάρη και τον εθελοντή Βασίλη Καραπάνο βρέθηκε άμεσα στην οδό Αγίας Μαρίνας και συμμετείχε τόσο στο έργο της κατάσβεσης όσο και στην τροφοδοσία οχημάτων της Πυροσβεστικής με νερό.
Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων επιχείρησε δίπλα στους Ρουμάνους πυροσβέστες που βρίσκονται στη χώρα μας στο πλαίσιο του μηχανισμού rescEU της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συνολικά στο σημείο επιχείρησαν 167 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 48 οχήματα και εθελοντές, ενώ κινητοποιήθηκαν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής.
Χάρη στην μεγάλη κινητοποίηση με εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.