Τις απόψεις του για τον τρόπο με τον οποίο η δημοτική αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης αντιμετώπισε το θέμα της στέγασης συλλόγων και φορέων κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, δημοσιοποιεί ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Λυκόβρυσης Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:
«Ο Γραμματέας της Τ.Ο. Λυκόβρυσης διαπίστωσε ότι από το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο άρχισαν να διαφαίνονται τα πρώτα δυσοίωνα σημάδια δυσλειτουργίας του “Καλλικράτη” για τον ενιαίο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Αφού παρευρέθηκε στο δεύτερο Δημοτικό Συμβούλιο παρενέβη, όπου με έκπληξη παρατήρησε την απουσία από τα έδρανα των δύο προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων, παρόλο που ο “Καλλικράτης” ορίζει το δικαίωμα παρουσίας τους με λόγο και χωρίς ψήφο, ιδίως όταν συζητούνται θέματα αρμοδιότητάς τους. Επειδή θεωρήσαμε τουλάχιστον άκομψο, αν όχι αντιδημοκρατικό και μη ισότιμο, την απουσία όλων των εκπροσώπων των συλλόγων και των φορέων του ενιαίου Δήμου, καταθέσαμε την ένσταση για την αποσπασματική παραχώρηση γραφείων σε δύο συγκεκριμένους συλλόγους και μάλιστα νομιμοποιώντας μονομερή και παράτυπη απόφαση του πρώην δημάρχου Πεύκης.
Έκπληξη, επίσης, μας προκάλεσε η τοποθέτηση δύο δημοτικών συμβούλων της νέας δημοτικής αρχής, προφανώς εμφορούμενοι από κριτήρια έλξης της καταγωγής τους, να υπεραμυνθούν αυτής της στρεβλής διαδικασίας, ερήμην των υπολοίπων συλλόγων και φορέων του ενιαίου Δήμου και χωρίς πρώτα να έχει συσταθεί επιτροπή καταγραφής των αναγκών του Δήμου σε στέγαση των υπηρεσιών του, ο οποίος δαπανά χιλιάδες ευρώ για το σκοπό αυτό (π.χ. Δημοτικά Πολυϊατρεία, ΚΕΠ, Γυμναστήρια κλπ).
Είναι βέβαιο, ότι η σύσταση αυτής της επιτροπής είναι όχι μόνο δημοκρατικό δικαίωμα αλλά και επιβεβλημένη ανάγκη, προς αποφυγή όποιας άδικης μεταχείρισης των άλλων συλλόγων της πόλης μας (π.χ. Κινήσεις Πολιτών – Αθλητικά σωματεία, Εμπορικοί Σύλλογοι, Οικολογικές κινήσεις κ.α.).
Ερωτάται η νέα δημοτική αρχή: Ποιοι ήταν οι λόγοι της μη αναβολής του θέματος για επόμενη συνεδρίαση με σκοπό την επαρκή ενημέρωση της πόλης; Γιατί βιάστηκε η πλειοψηφία να υπερψηφίσει το θέμα μόνο με τους προσκείμενους σε αυτή δημοτικούς συμβούλους; Προασπίζεται το ισότιμο πνεύμα του “Καλλικράτη”, όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίζουν με μόνο γνώμονα την έλξη της καταγωγής τους και τα τοπικιστικά κριτήρια; Μήπως θα πρέπει να εμπεδώσουν οι κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, ότι ο Δήμος είναι τελεσίδικα ενιαίος;
Είναι επαρκής η δημοσιοποίηση στην πόλη των συνεδριάσεων του Δ.Σ., όταν οι εισηγήσεις δεν αποστέλλονται στα Τοπικά Συμβούλια, στους φορείς και στους συλλόγους της πόλης, όταν τουλάχιστον συζητούνται θέματα που τους αφορούν;».








































































































