Βολές κατά του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρη Φωκιανού για τη λειτουργία δύο κεραίων κινητής τηλεφωνίας επί της Λεωφόρου Ειρήνης (αριθμ. 53 και 55) εξαπολύουν ο κάτοικος Γεράσιμος Νικητόγλου, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Κηφισιά SOS» και ο δικηγόρος Αθηνών Γιάννης Παπαγιάννης, σε έγγραφη καταγγελία τους, που απέστειλαν στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ και στην οποία υποστηρίζουν ότι «η υπόθεση έχει βαλτώσει εδώ και δυο και πλέον χρόνια».
Το πλήρες κείμενο της καταγγελίας έχει ως εξής:
Η επιστολή
«Στις αρχές Ιουλίου 2012 έγινε ιδιαίτερος ουτιδανός θόρυβος για τις δύο κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν παράνομα, και επί βλάβη της υγείας των κατοίκων της περιοχής, στην οροφή κτιρίων στην Πεύκη επί της Λεωφόρου Ειρήνης, αριθ. 53 και 55 αντίστοιχα.
Ειδικότερα ως προς την κεραία της Λεωφόρου Ειρήνης αριθ. 55 γίνεται μέχρι και επίκληση απόφασης (!) της Διεύθυνσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ήδη από τις 12 Ιουνίου 2012 (!).
Ανακοινώθηκε πομπωδώς από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης ότι <ξεκινούν> οι διαδικασίες αποξήλωσης των παράνομων κεραιών με προσωπικές δηλώσεις του Δημάρχου ότι <η Δημοτική Αρχή κινητοποιήθηκε και έλαβε όλα τα απαραίτητα για την απομάκρυνση της επικίνδυνης κεραίας διαθέτοντας το κατάλληλο συνεργείο και τα μηχανήματα κατεδάφισης>.
Και τώρα η πραγματικότητα και η αλήθεια. Οι κεραίες ζουν και βασιλεύουν και τον Κο Δήμαρχο διαψεύδουν. Όστις άπιστος Θωμάς βούλεται μπορεί να μεταβεί επιτόπου οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και της νύχτας για να διαπιστώσει του λόγου το αληθές.
Καμία <κατεδάφιση>, καμία απομάκρυνση. Και επειδή το συγκεκριμένο \πρόβλημα έχει καταντήσει σαν το Γεφύρι της Αρτας της Πεύκης σαφώς και εγκαλείται προσωπικά ο Κος Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, ως ανώτατος άρχων και υπεύθυνος των υπηρεσιών του, χωρίς ουδεμία σημασία να έχει τι έγινε (αν έγινε) σε άλλες περιπτώσεις κεραιών στην περιοχή, προκειμένου να εξηγηθεί στον κόσμο για ποιόν λόγο: 1) Η μία κεραία έχει έκθεση αυτοψίας κρινόμενη κατεδαφιστέα από την Διεύθυνση Πολεοδομίας Βορείου Τομέα την 26-5-2010, εδώ και περισσότερα από δύο έτη δηλαδή, και ακόμη λειτουργεί. 2) Η δεύτερη κεραία έχει έκθεση αυτοψίας κριθείσα ως κατεδαφιστέα από την 10-5-2012, αποκλειστικά ένεκα ενεργειών εμού του καταγγέλλοντα Γεράσιμου Νικητόγλου, του συνδράμοντα δικηγόρου Γιάννη Παπαγιάννη και την αρωγή του Περιβαλλοντικού Συλλόγου <Κηφισιά S.O.S> και κατόπιν υποβολής την 23-3-2012 σχετικής αίτησής μας στην Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Νέας Ιωνίας στην Λεωφόρο Ηρακλείου, αριθ.139 στον Περισσό. Και στις δύο περιπτώσεις δεν έχει συνεδριάσει η Επιτροπή Ενστάσεων, όπως τουλάχιστον μας πληροφορούν οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας, προς τελεσίδικη εκδίκαση της υπόθεσης κατόπιν σχετικών προσφυγών/ενστάσεων των <θιγόμενων> εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Ένεκα τούτου ακόμη οι κεραίες δεν μπορούν να κατεδαφιστούν.
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η αλήθεια. Η υπόθεση των δύο κεραιών έχει βαλτώσει εδώ και δύο και πλέον χρόνια και από τον Δήμο Πεύκης – Λυκόβρυσης δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα συγκεκριμένο, πέραν ανούσιων ανακοινώσεων ώστε το <έτοιμο> συνεργείο του Δήμου να κάνει αυτό που πρέπει. Να κατεδαφίσει /αποξηλώσει τις δύο κεραίες».
«Αρμόδια είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση»
Η «Α» μίλησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Ζαφειρόπουλο, ο οποίος μας έδωσε μια σειρά εγγράφων που δείχνουν το ιστορικό της υπόθεσης των δύο κεραιών.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, «υπάρχει μια απίστευτη γραφειοκρατία, που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε» για να καταλήξει στην άποψη ότι «η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μας έχει πετάξει το “μπαλάκι”, ενώ εκείνη είναι υποχρεωμένη για τις κατεδαφίσεις κεραιών, μιας και ο Δήμος δεν διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό, όπως επιβλέποντα ηλεκτρολόγο, μηχανικό κ.λπ.
Από την πλευρά της, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ισχυρίζεται ότι δεν διαθέτει ούτε εκείνη εξειδικευμένο προσωπικό, ωστόσο, παραμένει δική της αρμοδιότητα».






































































































