Ανοικτή επιστολή προς τους γονείς των μαθητών των σχολείων του Δήμου απηύθυνε η Ένωση Γονέων Πεύκης – Λυκόβρυσης, καλώντας τους να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση και στις αρχαιρεσίες των Συλλόγων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στα σχολεία που, όπως αναφέρει, λειτουργούν υπό πρωτόγνωρες συνθήκες. Στην επιστολή – κάλεσμά της, η Ένωση Γονέων αναφέρει:
«Αγαπητοί γονείς,
Η έλευση της πανδημίας επηρέασε, με εξαιρετικά έντονο τρόπο, την καθημερινότητα μας και τη ζωή μας σε όλους τους τομείς και φυσικά την Παιδεία. Από τον προηγούμενο Μάρτιο έως και σήμερα πολλά έχουν αλλάξει στον χώρο της εκπαίδευσης. Τα σχολεία μας λειτουργούν υπό πρωτόγνωρες συνθήκες για όλους: μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Τα παιδιά μας βιώνουν τη σχολική πραγματικότητα με έναν σκληρό τρόπο, γεμάτο απαγορεύσεις. Στις δύσκολες αυτές μέρες, εμείς οι γονείς οφείλουμε όχι μόνο να στηρίξουμε τα παιδιά μας, αλλά και το φυσικό χώρο τους, το ίδιο το σχολείο, όπως και τους εκπαιδευτικούς που τα στελεχώνουν. Οφείλουμε να σταθούμε κοντά στο Δημόσιο Σχολείο και στη Δημόσια Εκπαίδευση.
Δεν απομακρυνόμαστε, επειδή δεν μπορούμε να παραβρεθούμε με τη φυσική μας παρουσία. Στηρίζουμε και ισχυροποιούμε, ιδιαίτερα την απαιτητική αυτή περίοδο, τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του κάθε σχολείου με κάθε τρόπο:
-Συμμετοχή στη γενική συνέλευση.
-Συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των Διοικητικών Συμβουλίων και των οργάνων των συλλόγων.
Ας κάνουμε σύνθημα μας: «Νοιάζομαι και ενδιαφέρομαι! Νοιάζομαι και συμμετέχω!».