«Συνταρακτικά στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι η κατασκευή του υπογείου χώρου στάθμευσης στο οικόπεδο Πέρου μπορεί να γίνει χωρίς ιδιώτη επενδυτή και παράλληλα ταχύτατα» υποστήριξε ότι διαθέτει ο επικεφαλής της παράταξης ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΥΚΗΣ Παύλος Καμάρας, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον επικεφαλής της παράταξης ΣΥΠΕΙΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΥΚΗΣ Γιάννη Βογιατζάκη την Τετάρτη 15 Απριλίου. Μάλιστα, στη συνέντευξη θα συμμετείχε και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαριάννα Μαμαλάκη, αλλά για λόγους υγείας δεν κατάφερε να παραβρεθεί.
Σύμφωνα με τον κ. Π. Καμάρα, «ο δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος απέκρυβε μια οικονομοτεχνική μελέτη και μελέτη βιωσιμότητας για την κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης. Η μελέτη ύψους 80.000 ευρώ, είχε ανατεθεί από τη δημοτική αρχή το 2007, με εξασφαλισμένη από εμάς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “ΘΗΣΕΑΣ”, και είχε παραδοθεί στο υπουργείο Εσωτερικών και στον Δήμο μας το 2008». Επίσης, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Καμάρα, «ο δήμαρχος είχε στα χέρια του από το 2008 και την εγκύκλιο του ΥΠΕΧΩΔΕ για τις διαδικασίες χωροθέτησής του, την οποία, ωστόσο, ουδέποτε γνωστοποίησε».
Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Νομάρχη Γιάννη Σγουρό, ο οποίος «είχε πλήρη άγνοια και έμεινε έκπληκτος για το γεγονός, ότι δεν είχαμε ενημερωθεί ως Δημοτικό Συμβούλιο για τη μελέτη της ανάπλασης, αλλά και για το ότι δεν υπήρχε αίτημα του Δ.Σ. για το έργο. Έτσι, συμφωνήσαμε να του στείλουμε τη μελέτη, καθώς και υπόμνημα με όλα τα στοιχεία, προκειμένου να ξανακοιτάξει το θέμα».
Στη συνέχεια, παρατίθενται τα στοιχεία της μελέτης, τα οποία «αποκαλύπτουν το μέγεθος της απίστευτης κοροϊδίας», όπως αναφέρθηκαν σε ανακοίνωση της ΔΑΠ, η οποία θα συμπεριληφθεί ολόκληρη σε καθημερινό φύλλο της «Α»:
«1. Οι διαδικασίες για τη χωροθέτηση του υπόγειου γκαράζ κάτω από την κεντρική πλατεία του Δήμου είναι απλές και ο μέγιστος απαιτούμενος χρόνος είναι 3-5 μήνες!
2. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χωροθέτηση του υπόγειου γκαράζ ήταν και η πλήρης κυριότητα του Δήμου στο οικόπεδο, γεγονός που συντελέσθηκε ένα μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές.
3. Για το έργο του υπόγειου γκαράζ υπήρχαν προχωρημένες διαδικασίες ωρίμανσης του έργου από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
4. Το συνολικό κόστος του υπόγειου γκαράζ, μαζί με την κεντρική πλατεία, προϋπολογίζεται σε 3.300.000 ευρώ. Ποσό που υπερκαλύπτεται από το διατιθέμενο στον Δήμο μας ποσό των 3.800.000 ευρώ από τη Νομαρχία.
5. Τα συνολικά έσοδα από την χρήση του υπόγειου γκαράζ υπολογίζονται σε 550.000 μέχρι 750.000 ευρώ ετησίως με ετήσια λειτουργικά έξοδα 170.000. Επομένως, όχι μόνο θα αποσβεσθεί η επένδυση του Δήμου (με πόρους μάλιστα της Νομαρχίας) σε περίπου 5 χρόνια, αλλά ο Δήμος θα έχει πάγια επιπλέον ετήσια έσοδα, περίπου 10% των συνολικών τακτικών του εσόδων.
6. Στη μελέτη αναφέρεται ρητά τόσο η αναγκαιότητα του γκαράζ όσο και η κοινωνική αποδοχή του έργου, επιβεβαιώνοντας φορείς και τη μειοψηφία του Δ.Σ».
Αμάλθεια Καραλή