Απαιτούνται:
ι) Επαρκείς δομές κοινωνικής πρόνοιας που θα προτρέπουν και θα στηρίζουν τις νέες γυναίκες να υπερασπίζουν ισότιμα το ρόλο τους ως μητέρες και ως ενεργοί συμμέτοχοι στην αγορά εργασίας στην κοινωνία και στην εκπαίδευση.
ii) Άρση των εμποδίων πρόσβασης των γυναικών στα εκπαιδευτικά συστήματα.
iii) Ουσιαστική στήριξη του διπλού ρόλου, της γυναίκας – μητέρας με δέσμη μέτρων και με την παροχή πρόνοιας σε θέματα μητρότητας.
iv) Παροχή κινήτρων στα νέα ζευγάρια για τεκνοποίηση και αποτελεσματική ενθάρρυνση των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.
v) Νέα κοινωνική προσέγγιση χωρίς φυλετικές προκαταλήψεις για την αντιμετώπιση των αρνητικών διακρίσεων κατά των γυναικών και ιδιαίτερα κατά των μητέρων.
Ως καθηγήτρια δημόσιας εκπαίδευσης και μέσα από την εμπειρία και την καθημερινή επαφή μου με την σχολική πραγματικότητα και την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα, θέτω ως προτεραιότητα των επιδιώξεων μου:
• Τη δημιουργία ενός Σύγχρονου Σχολείου στα Ευρωπαϊκά Πρότυπα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας και του Διαδικτύου.
• Την ενίσχυση και διεύρυνση των κοινωνικών δομών του Δήμου με επίκεντρο το παιδί και το σύγχρονο νέο.
• Την ψυχική και κοινωνική υποστήριξη των νέων για την αντιμετώπιση σύγχρονων ενδοσχολικών ή εξωσχολικών προβλημάτων, όπως ο διαδικτυακός εκφοβισμός, η σχολική παραβατικότητα (bullying), o κοινωνικός αποκλεισμός και η σχολική περιθωριοποίηση.
• Την αξιοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως είναι τα:
– Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για Ενήλικες
– η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων,
– οι Σχολές Γονέων καθώς
– και τα προγράμματα όπως «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους»,
– τα προγράμματα εκπαίδευσης μεταναστών στην Ελληνική γλώσσα, Ιστορία και Πολιτισμό και
– οι μαθητικές και φοιτητικές δράσεις σηματοδοτούν μια νέα εποχή γόνιμης και ουσιαστικής συνεργασίας Υπουργείου και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η σιδηρά κυρία Mάργκαρετ Θάτσερ έλεγε: «Aν θέλεις να μάθεις κάτι ρώτα έναν άνδρα, αν όμως θέλεις να κάνεις κάτι ανάθεσέ το σε μια γυναίκα». Μπορεί αυτή η ρήση να ενέχει μια δόση υπερβολής, αλλά σε κάθε περίπτωση η ουσία παραμένει η ίδια: για να υπάρξει ισορροπία πρέπει οι γυναίκες να συμμετέχουμε πιο ενεργά στα κοινά.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μπορούμε να αποτελέσουμε κινητήριο μοχλό σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών με συνοχή, αλληλεγγύη και κοινωνική ευαισθησία.
Με στόχο και όραμα την ανάδειξη του ανθρώπινου και κοινωνικού προφίλ της πόλης μας και όπλα την αισιοδοξία και την πεποίθηση για την υλοποίηση αυτού του οράματος, αποφάσισα να συστρατευθώ για να γίνει η πόλη μας πιο όμορφη, πιο ανθρώπινη, πιο λειτουργική.
Για να γίνει η πόλη που μεγάλωσα, παντρεύτηκα, ζω και εργάζομαι ως καθηγήτρια, η πόλη της καρδιάς μας. Για μένα η αλληλεγγύη, η κοινωνική προσφορά, ο ανθρωπισμός και η αγάπη για την πόλη μας αποτελεί την πυξίδα στο ταξίδι της αυτοδιοικητικής μου πορείας.
Εσείς στις 18 Μαΐου θα αποφασίσετε για το μέλλον της πόλης μας και για το συμφέρον όλων μας.
Η δική σας απόφαση θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα. Προσωπικά δεσμεύτηκα να είμαι δίπλα σας να επιστρατεύσω όλες μου τις δυνάμεις για να γίνει η πόλη μας η πόλη της ζωής μας.
Με τη δική σας στήριξη!
Με τη δική σας βοήθεια!
Με τη δική σας εμπιστοσύνη!
Διεκδικώ την ενεργό συμμετοχή στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική ζωή της τοπικής κοινωνίας που ζω από τα παιδικά μου χρόνια της Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Εσείς θα δώσετε την ώθηση για την υλοποίηση του οράματός μας, τόσο για μένα προσωπικά, όσο και για το Συνδυασμό μας Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ με επικεφαλής τον Τάσο Μαυρίδη.