Με αυτή τη συμβολική κίνηση πέρασε στα χέρια του Δήμου Πεύκης το οίκημα (περίπου 92 τ.μ.) και το οικόπεδο (3,7 στρέμματα). Στη συνέχεια οι δύο κυρίες και ο δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος (παρουσία της δικηγόρου Κλαίρης Κοκότη) υπέγραψαν τα απαραίτητα χαρτιά για την παραχώρηση του οικήματος.
Παρόντες σε αυτή τη σημαντική στιγμή για την πόλη μας ήταν οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Μπόλλας, Μαριάννα Μαμαλάκη, Κώστας Μπαλδεράνος και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Μπέλλα Μηλοπούλου. Μάλιστα οι προαναφερθέντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του σπιτιού αλλά και του οικοπέδου, εκφράζοντας τον θαυμασμό τους για όσα είδαν.
Ο κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, αναφερόμενος στη δωρεά, τόνισε: "Είναι μία σημαντική στιγμή για την πόλη μας, η οποία θα συμβάλει αποφασιστικά στην άνοδο του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας της Πεύκης". Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Μονεμβασιώτης, μιλώντας στην "ΑΜΑΡΥΣΙΑ", είπε ότι θεωρεί τον Δήμο ιδιαίτερα τυχερό για τη συγκεκριμένη δωρεά, καθώς θα μπορούν να απολαμβάνουν τον χώρο όλοι οι δημότες και πρόσθεσε. "Η Μαίρη Τζερμιά αποτελεί παράδειγμα για όλους μας και μακάρι να υπάρξουν και άλλοι δημότες που θα βοηθούν τον τόπο τους με αυτό τον τρόπο". Ο κ. Σταύρος Μονεμβασιώτης ευχαρίστησε στη συνέχεια την οικογένεια της εκλιπούσας για την καλή συνεργασία, ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας: "Το όνομα της Μαίρης Τζερμιά έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Πεύκης. Την ευχαριστούμε για όλα όσα πρόσφερε στην πόλη μας".
Τι προβλέπει η δωρεά της Μαίρης Τζερμιά
Σύμφωνα με τη δωρεά της Μαίρης Τζερμιά στον Δήμο Πεύκης, το οίκημα που υπάρχει θα πρέπει να αξιοποιηθεί για εικαστικούς σκοπούς. Ήδη οι αρμόδιοι του Πολιτιστικού Οργανισμού επεξεργάζονται ιδέες για την καλύτερη αξιοποίησή του. Ο περιβάλλων χώρος, περίπου 3,7 στρέμματα, θα πρέπει να αξιοποιηθεί για την ψυχαγωγία των δημοτών.
Ο Δήμος Πεύκης θα πρέπει άμεσα να φροντίσει το θέμα της φύλαξης και της συντήρησης τόσο του σπιτιού όσο και του οικοπέδου. Το οίκημα το τελευταία χρονικό διάστημα έχει υποστεί φθορές από αγνώστους, που έχουν βάψει τους τοίχους δημιουργώντας μία κακή εικόνα.







































































































