Σημαντικές ειδήσεις ως προς τα πολεοδομικά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή Ηπειρώτικων – Καρπάθικων επιφύλαξε η συνάντηση που πραγματοποίησε την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με τον πρόεδρο Ιωάννη Γιαννέλα και τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ηπειρωτών «Ο Άγιος Γεώργιος», παρουσία του αντιδημάρχου Πολεοδομίας Κωνσταντίνου Ρώτα και του αντιδημάρχου Καθαριότητας Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη.
Τα θέματα που συζητήθηκαν, αφορούσαν, κυρίως, στην πολεοδομική μελέτη επέκτασης περιοχής Καρπάθικα – Ηπειρώτικα, αλλά και σε ευρύτερα ζητήματα όπως διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων, ανάπλασης περιοχής νεκροταφείου, ασφαλτοστρώσεων κ.α.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κ. Ρώτας ενημέρωσε τα μέλη του συλλόγου για τις ενέργειες του Δήμου όσο αφορά το πολεοδομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν επί 20 και πλέον έτη, οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής και συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:
«Στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και στην πολεοδομική του ενότητα 15 ολοκληρώνεται με την πολεοδόμηση του ένα τμήμα επιφάνειας περίπου 70 στρεμμάτων που σήμερα είναι εκτός σχεδίου πόλης.
Η πρώτη φάση που αφορά την πολεοδομική προμελέτη αυτής της περιοχής η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από το υπουργείο περιβάλλοντος με υπουργική απόφαση. Ο Δήμος μας προχώρησε με γοργούς ρυθμούς την σύνταξη αυτής της μελέτης η οποία έχει ανατεθεί σε μελετητική εταιρεία. Το περιεχόμενο αυτής της μελέτης περιλαμβάνει:
-Την προμελέτη οργάνωσης και λειτουργίας της.
-Την οργάνωση των οικοδομήσιμων χώρων – Το οδικό δίκτυο – Τις χρήσεις γης – Τους όρους δόμησης – Το δίκτυο κοινοχρήστων, κοινωφελών χώρων καθώς και το δίκτυο πεζοδρόμων.
-Περιλαμβάνει επίσης την πρόταση του πολεοδομικού κανονισμού (συντελεστής δόμησης , συντελεστής όγκου, μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη, μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος).
Ο κοινωνικός εξοπλισμός περιλαμβάνει: Εκπαίδευση (νηπιαγωγείο-δημοτικό-γυμνάσιο-λύκειο), Πρόνοια (βρεφονηπιακό σταθμό), Αθλητισμός (ελεύθερα γήπεδα-μικρό κολυμβητήριο), Ελεύθεροι χώροι (παιδική χαρά- πράσινο- πλατεία)
Να σημειωθεί ότι χαρακτηρίζεται πολεοδομικά η έκταση του Σικιαριδείου Σχολείου, για τον σκοπό της λειτουργίας του.
Η μελέτη έχει διαβιβαστεί στο αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και πολύ σύντομα θα εγκριθεί προκειμένου να προχωρήσει ο Δήμος στην β’ φάση».
Σύμφωνα με την δημοτική Αρχή «από τα μέλη του συλλόγου εκφράστηκε ικανοποίηση και αναγνωρίστηκε η πρόοδος στο πολεοδομικό ζήτημα καθώς και σε άλλα θέματα και ειδικότερα στον τομέα της καθαριότητας», υπογραμμίζοντας «τη βούληση της διοίκησης να είναι όλες οι γειτονιές του Αμαρουσίου προσεγμένες».
Μετά το πέρας της συνάντησης ο δήμαρχος Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε:
«Λύνουμε προβλήματα πολλών δεκαετιών συνολικά στην πόλη μας. Το σχέδιο πόλης είναι κομβικό. Δεν είναι δυνατόν, ένα Μητροπολιτικό Κέντρο όπως το Μαρούσι να έχει περιοχές εκτός Σχεδίου. Όπως με τον «Κάτω Σωρό» έτσι και με τα Ηπειρώτικα – Καρπάθικα» αποδεικνύουμε τη θέλησή μας να ξεπεράσουμε στρεβλώσεις και γραφειοκρατικά εμπόδια προκειμένου να αποκτήσουν αξία οι περιουσίες των συμπολιτών μας και το Μαρούσι μας να γίνει σύγχρονη πόλη».
Στη συνάντηση παρόντες ήταν ακόμη, από την πλευρά του συλλόγου, οι Κωνσταντίνος Μπίκας (Γραμματέας) και Νικόλαος Τζάλλας (Ταμίας).