Επιστολή στους δημάρχους Αμαρουσίου Θόδωρο Αμπατζόγλου και Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο έστειλαν τρεις σύλλογοι της περιοχής, σχετικά με τη συντήρηση των φυτών που δενδροφυτεύθηκαν στο πάρκο Φραγκοκκλησιάς, τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου, Σύλλογος Κατοίκων Πολύδροσου για την Ποιότητα Ζωής & τον Πολιτισμό και ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Νέο Μαρούσι») ζητούν τη στήριξη από τις εξειδικευμένες υπηρεσίες των Δήμων για την προστασία και ανάπτυξη του πρασίνου της περιοχής
Αναλυτικά το κείμενο:
«Προς: Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Θ. Αμπατζόγλου
Δήμαρχο Χαλανδρίου κ. Σ. Ρούσσο
Κύριοι,
Μετά την πολύ επιτυχημένη κοινή μας δράση για τη δεντροφύτευση στην οδό Φραγκοκλησιάς, θέλουμε να ευχαριστήσουμε προσωπικά εσάς, τους Αντιδημάρχους σας, τους Εντεταλμένους Συμβούλους καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους για την συμβολή τους.
Όπως έχουμε πολλές φορές συζητήσει κατά τις συναντήσεις μας, τώρα έχουμε μπροστά μας ένα δεύτερο μεγάλο στοίχημα – αυτό της συντήρησης και ανάπτυξης των φυτών. Οι σύλλογοί μας είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους. Ήδη προχωρήσαμε στην επιπλέον στήριξη φυτών μετά τις έντονες βροχοπτώσεις και σχεδιάζουμε την οριστική διάστρωση των χωμάτων που έχουν απομείνει. Δεν έχουμε όμως την δυνατότητα να παράσχουμε τη φροντίδα που απαιτείται, όπως οι εξειδικευμένες υπηρεσίες σας.
Εκτιμούμε ότι το πρώτο θέμα που πρέπει να επιλυθεί είναι αυτό του ποτίσματος. Όπως όλοι γνωρίζουμε, το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και είναι σκόπιμο να υπάρξει διερεύνηση λύσεων από τώρα. Προτείνουμε να ζητηθεί η αρωγή για τουλάχιστον 2 έτη της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΕ, που διαθέτει γεώτρηση και δεξαμενές στην περιοχή ή και του ΣΠΑΠ όπου συμμετέχουν και οι δύο δήμοι.
Το δεύτερο επίκαιρο θέμα είναι η διαφύλαξη του χώρου – όσο τα φυτά είναι μικρά – από ενέργειες, όπως η πρόσφατη απόθεση προϊόντων εκσκαφής, τα οποία απομακρύνθηκαν άμεσα ή ακούσια βλάβη και από κατοίκους. Θεωρούμε ότι η τοποθέτηση δημοτικών πινακίδων με κατάλληλο χαρακτηρισμό στις εισόδους θα βοηθούσε στην αποφυγή τέτοιων περιστατικών.
Τέλος, θα βοηθούσε η άμεση τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων. Θα έδιναν την εντύπωση ενός πιο οργανωμένου χώρου, πέρα από την προφανή τους χρησιμότητα. Ευχόμαστε υγεία πρωτίστως και ευτυχισμένο και παραγωγικό το 2022».
Δείτε επίσης: Πάρκο «Τρίτση»: Έναρξη ολοκληρωμένης συλλογής, ανακύκλωσης και διάθεσης σύμμεικτων απορριμμάτων
Διαβάστε επίσης: Η παιδική χαρά επί της Αμαρυσίας Αρτέμιδος φωτίζεται με φωτοβολταϊκά
Διαβάστε επίσης: Νέο ρεκόρ με 263 φιάλες αίματος στην 39η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Αμαρουσίου