Αυστηρή πολιτική κριτική στην σύμπραξη των τριών δημοτικών συνδυασμών με εκείνον του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, διατυπώνει με δήλωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» Λευτέρης Μαγιάκης. Ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας στέκεται στο γεγονός ότι η σύμπραξη δεν συνοδεύτηκε με κάποιο δεσμευτικό κείμενο προγραμματικής σύγκλισης των τεσσάρων μερών, κάτι το οποίο, όπως αναφέρει, «μας δίνει το δικαίωμα να μιλάμε για συναλλαγή προσώπων». Παράλληλα, εκτιμά ότι η πολιτική της νέας διευρυμένης πλειοψηφικής παράταξης θα κάνει «τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα να τρίβουν τα χέρια τους» και θα φέρει «πολλές αρνητικές αλλαγές στην πόλη».
Αναλυτικά η δήλωση Μαγιάκη:
«Η σύμπραξη των παρατάξεων Βραχνού (πλην του επικεφαλής), Νικολαράκου και Ρώτα με την παράταξη του Δημάρχου κ. Αμπατζόγλου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Πέραν της πολιτικής-κομματικής συγγένειας πολλών από τους “συμπράττοντες” το θέμα είχε διαφανεί τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών με τη δημόσια στήριξη που δόθηκε στον κ. Αμπατζόγλου. Εξ άλλου οι “συμπράττοντες” συμμετείχαν στη διοίκηση Πατούλη ή την στήριξαν στις κρίσιμες αποφάσεις.
Είναι φανερό ότι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα τρίβουν τα χέρια τους καθώς είναι πλέον σίγουρα ότι η πολιτική Πατούλη θα συνεχιστεί και με τη νέα διοίκηση Αμπατζόγλου. Και αυτό δεν θα αργήσει να διαφανεί. Η πόλη θα βιώσει πολλές αρνητικές αλλαγές που ήδη δρομολογήθηκαν (Δάσος Συγγρού, Mall, Καζίνο). Η απλή αναλογική επιτρέπει τέτοιες συμπράξεις. Στοιχειώδης όμως δημοκρατική και πολιτική συνέπεια όσων συμπράττουν, του Δημάρχου συμπεριλαμβανομένου, θα ήταν να ενημερώσουν τους ψηφοφόρους τους για τους πολιτικούς όρους της σύμπραξης και να έχουν τη συναίνεση τους.
Δηλαδή να παρουσιάσουν ένα κείμενο δεσμευτικής συμφωνίας για την κοινή τους πολιτική στο Δήμο και την Αυτοδιοίκηση γενικότερα, που μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευθεί. Αυτό αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση προς τους ψηφοφόρους τους, ιδιαίτερα σε αυτούς που ψήφισαν τους τρεις μικρότερους «συμπράττοντες» (Βραχνό, Νικολαράκο, Ρώτα) σαν «ανεξάρτητους». Όσο αυτό δεν γίνεται τότε δικαιούμαστε να μιλάμε για συναλλαγή προσώπων με αντάλλαγμα την κατάληψη θέσεων Αντιδημάρχων, μελών επιτροπών και (αργότερα) μελών ΔΣ στα νομικά πρόσωπα του Δήμου. Αυτή η τακτική αποτελεί απαξίωση της Δημοκρατίας, αποθέωση του παραγοντισμού, που μετατρέπει τους πολίτες από πολιτικά υποκείμενα σε νεροκουβαλητές προσωπικών επιδιώξεων».