Συνάντηση με το Σωματείο των Εργαζομένων πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Είμαστε Μαρούσι» και υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Ρώτας και συνεργάτες του. Ο Κ. Ρώτας τόνισε αρχικά ότι «η καρδιά του Δήμου είναι το ανθρώπινο δυναμικό του, οπότε και θα πρέπει να του δοθούν οι ανάλογες δυνατότητες ώστε να μπορεί να αποδίδει περισσότερο και σε συνθήκες που του το επιτρέπουν αυτό» και εν συνεχεία αναφέρθηκε στα εξής θέματα:
-Στις κτηριακές εγκαταστάσεις όπου φιλοξενούνται οι υπηρεσίες των εξωτερικών συνεργείων, (ήτοι, καθαριότητα, πράσινο, ηλεκτροφωτισμός κλπ), οι οποίες θα πρέπει να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και οι οποίες θα πρέπει να επεκταθούν, καθώς οι υπηρεσίες πρασίνου στεγάζονται σε χώρο με ανθυγιεινες συνθήκες. Επίσης, οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα πρόβλεψης σε θέματα πυρασφάλειας, οδούς διαφυγής, σήμανση εκτάκτου ανάγκης, βιβλίο καταγραφής ατυχημάτων.
-Ακόμα, το δυναμικό θα πρέπει να εκπαιδεύεται θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία και να του έχουν χορηγηθεί όλα τα μέσα ατομικής προστασίας. Να υπάρχει γραπτή εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου για την ασφάλεια και την υγεία όλων των εργαζομένων για κάθε θέση εργασίας.
-Στις προτεραιότητες του είναι, η δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων που να καλύπτουν τις πραγματικές καθημερινές ανάγκες των εργαζομένων. Ανέφερε ως παράδειγμα την ανάγκη που υπάρχει στις υπηρεσίες καθαριότητας να έχει δημιουργηθεί χώρος για το δυναμικό με προσωπικά ερμάρια με ανάλογους χώρους υγιεινής.
-Θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων προκειμένου να μην υπάρχουν ατυχήματα, αναφερόμενος και στην πρόσφατη ενημερωτική συζήτηση που έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον πρόεδρο του Σωματείου Νίκο Καλλιμάνη.
-Επίσης, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η συντήρηση των οχημάτων και τον τρόπο λειτουργίας του γραφείου κίνησης το οποίο δεν λειτουργεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία. Σημείωσε ότι υπάρχουν εκκρεμότητες με οχήματα με λευκές πινακίδες, τα οποία θα έπρεπε να έχουν μετατραπεί σε κρατικά οχήματα, ώστε να περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό συντήρησης.
-Να υπάρχει το μητρώο του προσωπικού με τα στοιχεία που είναι χρεωμένα τα εκάστοτε οχήματα με τις αντίστοιχες άδειες και διπλώματα, το ιστορικό των δρομολογίων, το ιστορικό των συμβάντων και να υπάρχει κι ένας ηλεκτρονικός φάκελος.
-Στις προϋποθέσεις με τις οποίες πρέπει να λειτουργεί το σύγχρονο γραφείο κίνησης.
-Τέλος, απαιτείται και η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού.