Με μια καθαρή νίκη με 78-69 επί της ΑΕΚ, γιόρτασε το Μαρούσι τη 10η επέτειο από την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα, στις 17 Απριλίου του 2001. Η νίκη του Αμαρουσίου έφερε σε δεινή θέση την ΑΕΚ, που αντιμετωπίζει μεν το φάσμα του υποβιβασμού, αλλά εμφανίστηκε αγωνιστικά πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Και μπορεί οι φίλαθλοί της να τα έβαλαν στο τέλος με τον Βαγέλη Αλεξανδρή και τους παίκτες του Αμαρουσίου, αλλά η αλήθεια είναι ότι, και να «έδινε» κάποιος αυτό το παιχνίδι στην ΑΕΚ, αδυνατούσε η ίδια να το κερδίσει.
Το Μαρούσι είναι η αλήθεια ότι, χωρίς τον φυγά Κλεμέντε, δεν ήταν το φαβορί του παιχνιδιού πριν αυτό αρχίσει. Στο πρώτο 10λεπτο η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε το πάνω χέρι, ειδικά από τη στιγμή που ο Μπάγκαριτς «φορτώθηκε» και πάλι πολύ γρήγορα με 3ο φάουλ. Ωστόσο, στηριζόμενη στους Χαριτόπουλο, Γκαγκαλούδη και Κογιαντίνοβιτς, η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή βρήκε λύσεις, την ίδια ώρα που στο 18’ ο Μπάγκαριτς χρεώθηκε με το 4ο του φάουλ, ίσως το μοναδικό που πραγματικά έκανε. Το ημίχρονο έκλεισε με 39-37.
Με την έναρξη της επανάληψης, Κογιαντίνοβιτς και Γκαγκαλούδης, έβαλαν μπροστά το Μαρούσι με 44-38 και στο 25’ με 51-43. Μεγάλες βοήθειες πήρε το Μαρούσι από τον Νοέα αλλά και τον Σούμπτερ, που έδειχνε ανίκητος μέσα στο καλάθι, ενώ η ΑΕΚ είχε μόνο τον Μάκη Νικολαΐδη να την κρατάει στο παιχνίδι, πλησιάζοντας μάλιστα σε 51-48 λίγο πριν τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου (55-50).
Στο 4ο δεκάλεπτο όμως, όλα ξεκαθάρισαν, με το Μαρούσι να ανεβάζει στροφές και την ΑΕΚ, παρά την κρισιμότητα του παιχνιδιού, να μη μπορεί να αντιδράσει. Έτσι το τελικό 78-69 ήρθε φυσιολογικά, κάτι που αδυνατούσαν να καταλάβουν οι οπαδοί της ΑΕΚ που, εκμεταλλευόμενοι την ελλιπή αστυνομική δύναμη (!) προπηλάκισαν τους παίκτες του Αμαρουσίου, οι οποίοι μαζί με τους διαιτητές και αρκετούς φιλάθλους «εγκλωβίστηκαν» για αρκετή ώρα στην απέναντι πλευρά των αποδυτηρίων.
Δεκάλεπτα: 18-18, 39-37, 55-50, 78-69.
ΜΑΡΟΥΣΙ (Αλεξανδρής): Σούμπτερ 18, Νοέας 4, Μπάγκαριτς 14, Ακεψιμαΐδης 4, Μπάσντεν 6, Χαριτόπουλος 7, Γκαγκαλούδης 20 (3), Κογιαντίνοβιτς 5 (1), Σιαμανδούρας.
ΑΕΚ (Κορωνιός): Καστλ 5 (1), Κοχαντάρεβιτς 4, Νικολαίδης 22 (2), Παπανικολάου, Χαρτ, Ντικούδης 15, Δορκοφίκης 9 (1), Αντωνάκης, Καλλινικίδης 2, Κάρι, Μάντιτς 12, Μπόιντ.
Δηλώσεις
Ο Άγγελος Κορωνιός μίλησε για «παρασκήνια», κάτι που έκανε τον Βαγγέλη Αλεξανδρή να απαντήσει: «Στεναχωριόμαστε όλοι για την ΑΕΚ. Την υπηρέτησα κι εγώ ως προπονητής για λίγο. Έχω μια ιστορία στο χώρο και δεν θέλω κανένας να πει κάτι. Κάποτε ήμουν στον ΠΑΟΚ και παίζαμε με τον ΚΑΟΔ στη Δράμα, που είναι κατά το ήμισυ η ιδιαίτερη πατρίδα μου, τον κερδίσαμε και τον ρίξαμε κατηγορία. Αυτά για τα παρασκήνια δεν τα καταλαβαίνω. Πού θέλετε να σας ορκιστώ τώρα για το ότι δεν δέχθηκα ούτε ένα τηλέφωνο τις προηγούμενες ημέρες; Στο παιδί μου; Στην εγγονή μου; Κανένας δεν πήρε να μου πει μια λέξη. Αναμασώντας το παρασκήνιο κάνουμε κακό στο μπάσκετ. Ντρέπομαι. Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε, καθώς συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, όλη τη χρονιά έχουμε κάνει μια εξαιρετική πορεία.
Κάναμε μια φυσιολογική «κοιλιά» και κινδυνεύουμε να μη βγούμε ούτε έκτοι. Αγαπώ τον Άγγελο Κορωνιό από τότε που ήμουν στο παιδικό του Άρη και μας κέρδισε με το Περιστέρι στην Καρδίτσα. Θέλω μια συμβουλή να του δώσω επειδή τον αγαπώ. Να μη μιλά με υπονοούμενα. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ΑΕΚ». Στη συνέχεια ο προπονητής της ΑΕΚ τόνισε ότι δεν αναφερόταν στο Μαρούσι όταν είπε για τα «παρασκήνια», κάτι που δέχθηκε ο Αλεξανδρής.
Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης είπε: «Ήταν ένα πολύ ιδιόμορφο παιχνίδι. Παίζαμε με μια μεγάλη ομάδα που δυστυχώς βρίσκεται σε σημείο να παλεύει για την παραμονή της. Επειδή έχουμε δουλέψει στην ΑΕΚ, μας στεναχωρεί παραπάνω η κατάστασή της. Έχουμε αποδείξει πως χτυπάμε όλα τα παιχνίδια. Θέλουμε να αφιερώσουμε τη νίκη στους προπονητές, τον γυμναστή, τον φυσιοθεραπευτή και όλα τα παιδιά με τα οποία έχουμε δουλέψει. Έχουμε στόχο την έκτη θέση, θα μπορούσαμε να τα έχουμε παρατήσει και να πάμε διακοπές, όπως ένας συμπαίκτης μας. Θέλουμε να κερδίσουμε το Περιστέρι για να πετύχουμε το στόχο μας».