Συνέχεια στις επικρίσεις κατά της διοίκησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής για τη στάση της απέναντι στους εργαζομένους δίνουν παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Το θέμα συζητήθηκε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Απριλίου, με τους αιρετούς Γιάννη Σταθόπουλο («Νίκη Πολιτών») και Κώστα Τσιαμπά («Όραμα») να τοποθετούνται, στη συνέχεια, μέσω ξεχωριστών ανακοινώσεων.
Αναλυτικότερα
«Νίκη Πολιτών»
«Όλες οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης στην συνεδρίαση της 30ης Απριλίου, ρώτησαν για το πρόβλημα υγείας της Προϊσταμένης του τμήματος Πολεοδομικού σχεδιασμού του Δήμου Αγ. Παρασκευής, που διακομίστηκε από το Δημαρχείο σε Νοσοκομείο. Είναι γνωστό ότι η εργαζόμενη υπέβαλε, πριν ένα μήνα, παραίτηση από την θέση Προϊσταμένης λόγω προβλημάτων που είχε στην εργασία της (και όχι μόνον αυτή) από έτους, όπως αναλύθηκε από πολλούς στην συνεδρίαση. Για τα προβλήματα αυτά, μάλιστα, είχε ενημερώσει ιεραρχικά.

Ο Δήμαρχος κ. Μυλωνάκης, που από την πρώτη στιγμή γνώριζε τα πάντα, ρωτούσε ποιον Αντιδήμαρχο θεωρεί η Αντιπολίτευση υπαίτιο των εντάσεων που οδήγησαν στην παραίτηση και βοηθητικά στο επεισόδιο κρίσης πανικού. Όταν ειπώθηκε το όνομα, έπαθε «Αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού»,όπως ευφυώς είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Όλες και όλοι, αιρετοί, Σύμβουλοι και εργαζόμενες/οι στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευης γνωρίζουν με λεπτομέρειες τα συνεχή επεισόδια, τα κλάματα, τα έγγραφα κ.α. Όλοι εκτός από τον κ. Μυλωνάκη, που επιπλέον συναντήθηκε με το Προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων πριν την Συνεδρίαση και εκεί ειπώθηκαν τα πάντα με ονόματα.
Αντί λοιπόν, να έχει την τόλμη να πει καθαρά και ξάστερα ότι θα ελέγξει λεπτομερώς συμπεριφορές και γεγονότα, δεν θα επιτρέψει επανάληψη και θα δώσει λύση, συνέχισε να στρεψοδικεί. Παμπάλαιη «πολιτικάντικη» συμπεριφορά. Υπάρχει άραγε καμία/εις που να θέλει να αντιμετωπίσει την αλήθεια των γεγονότων αλλά και να δώσει λύση στο πρόβλημα; Και εάν ναι, με ποιον τρόπο;
ΥΓ: Δεν επιθυμούμε ούτε να υπενθυμίσουμε όσα έχουν γίνει με λεπτομέρειές, ούτε να συνεχίσουμε την αντιπαράθεση. Απαιτούμε να βρεθεί λύση.
«Όραμα για την Αγία Παρασκευή»
«Η κατ΄ επανάληψη απαράδεκτη και απαξιωτική συμπεριφορά της διοίκησης του Δήμου οδήγησε προϊσταμένη, μηχανικό, της Τεχνικής υπηρεσίας, στην άμεση διακομιδή της με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.
Κατά τη συζήτηση του θέματος στο ΔΣ ο κ. Μυλωνάκης:
α. Αρχικά προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν υπήρξε επεισόδιο.
β. Στη συνέχεια αρνήθηκε πεισματικά να αναφέρει το όνομα του φερόμενου εμπλεκόμενου Αντιδημάρχου αλλά επέμενε προκαλώντας να το αναφέρει η αντιπολίτευση.
γ. Αφού ανακοινώθηκε το όνομα του Αντιδημάρχου από την αντιπολίτευση γιατί δεν κάλυψε τον Αντιδήμαρχό του αλλά προσπάθησε κάνοντας τον Πόντιο Πιλάτο να μοιράσει την ευθύνη στους δύο αντιδημάρχους που προΐστανται της μηχανικού, ξέρει κάτι παραπάνω; Έχει σχέση με την καταγγελία δημοτικής παράταξης ότι και άλλοι αντιδήμαρχοι συμπεριφέρονται με αλαζονεία και υπεροψία στους εργαζόμενους;

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κ. Δήμαρχος σε συνάντηση εργασίας στελεχών της διοίκησης ζήτησε να παραιτηθεί υπηρεσιακό στέλεχος επειδή αρνήθηκε να υπογράψει παράνομη διάθεση πίστωσης, γεννάται το ερώτημα μήπως ο απαξιωτικός και απειλητικός τρόπος διοίκησης είναι κατεύθυνση της δημοτικής Αρχής.
Η νομοθεσία καθορίζει επακριβώς τις διαδικασίες ελέγχου και επιβολής κυρώσεων στους εργαζόμενους όταν αυθαιρετούν, παρανομούν η παραβαίνουν τον εργασιακό κώδικα. Κανένας προϊστάμενος οιουδήποτε βαθμού και θέσεως δεν έχει το νομικό και ηθικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί εκφράσεις : είσαι ανίκανος/η, ανεπαρκής , άχρηστος/η και να τον καλεί να παραιτηθεί. Απλά εφαρμόζει το νόμο και καταλογίζει ευθύνες.
Υπενθυμίζω στον κ. Μυλωνάκη ότι όταν ένας υπάλληλος αρνείται να υπογράψει οποιοδήποτε έγγραφο επειδή το θεωρεί παράνομο αιτιολογώντας νομικά την άποψή του, τότε ο Δήμαρχος εκδίδει Εντέλλεστε , ο υπάλληλος εκτελεί την εντολή απαλλαγμένος από ποινικές και αστικές ευθύνες, καθότι αυτές τις αναλαμβάνει πλέον ο Δήμαρχος. Την διαδικασία αυτή την ακολούθησαν στο παρελθόν αρκετές φορές οι προηγούμενοι Δήμαρχοι.
Εσείς κ. Μυλωνάκη δυστυχώς αποφεύγετε να εκδώσετε Εντέλλεστε έχετε όμως την απαίτηση να υπογράφουν οι υπάλληλοι αναλαμβάνοντας τις δικές σας ευθύνες. Θα περιοριστώ μόνο στον χαρακτηρισμό, ότι η θεωρία αυτή είναι η χειρότερη μορφή διοίκησης. Αλλάξτε τακτική απέναντι στους εργαζόμενους, αντιμετωπίστε τους ως συνεργάτες στα πλαίσια της νομοθεσίας, για το καλό του Δήμου».