Οι αθλητές του Θοδωρή Αθανασόπουλου είχαν εξαιρετική παρουσία και απέσπασαν 2 χρυσά 3 αργυρά και 3 χάλκινα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εγχρώμων και Μαύρων Ζωνών 2013 όλων των ηλικιών (παίδων – κορασίδων, εφήβων – νεανίδων, νέων ανδρών – νέων γυναικών, ανδρών – γυναικών, βετεράνων) κατηγοριών και στυλ (κάτα-κούμιτε).
Η κάτοχος του χρυσού μεταλλίου cumite +47 kgr Αναστασία Καρμανιόλα (φωτό) του 6ου Παγκόσμιου Κυπέλλου Παίδων – Κορασίδων και προπονητικού σεμιναρίου με την επωνυμία 6th WKF Youth Word Cup έκανε μια εξαιρετική πορεία μέχρι τον τελικό επικρατώντας στον πρώτο γύρο της Ζηνοβίας Γαλάνη με 2-0 ενώ στον ημιτελικό ήταν εξαιρετική και κέρδισε με 9-0 την Μαρία Σκουμπρή φθάνοντας στον τελικό όπου αναδείχθει ισόπαλη 0-0 με την Αγγελική Τσαούση και μετά από την ετυμηγορία των κριτών κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Κορασίδων cumite +42kgr.
Πιο συγκεκριμένα, μετάλλια κατέκτησαν: Ν. Πολιτίδης, Γ. Μαλέας χρυσό μετάλλιο, Α. Καρμανιόλα, Β. Βραχά, Ε. Ντόντα αργυρό μετάλλιο και Ν. Μπασούκος, Ν. Τσιάτσιος, Α. Γκιώνης χάλκινο μετάλλιο.
Οι αγώνες αυτοί διοργανώθηκαν από την ΕΛ.Ο.Κ. και διεξήχθηκαν στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ του Παλαιού Φαλήρου το περασμένο Σαββατοκύριακο (2-3/11).
Σε αυτό το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, συμμετείχαν 1991 αθλητές από όλη την Ελλάδα που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης αθλητών καράτε πίσω από την Τουρκία που κατέχει την πρώτη θέση με 2929 αθλητές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τους αγώνες παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛΟΚ) Χρήστος Μπουλούμπασης και σύσσωμη η ηγεσία της που μαζί με τον πρώην Γενικό Γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε (WKF) και Πρόεδρο επίσης της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Καράτε (BFK) Γεώργιο Γερόλυμπο οδηγούν το ελληνικό ΚΑΡΑΤΕ από επιτυχία σε επιτυχία σπάζοντας όλα τα ρεκόρ και καθιστώντας το στις 3-4 μεγαλύτερες και υπολογίσιμες δυνάμεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.
Μετά την λήξη των αγώνων ο προπονητής της ομάδας Θοδωρής Αθανασόπουλοςτόνισε στους αθλητές: «Περιμένω ακόμη περισσότερα από εσάς, συνεχίζουμε την προσπάθεια με ζήλο, προσήλωση και οι επιτυχίες είναι μπροστά».