Καλή εμφάνιση και νίκη πραγματοποίησε η ανδρική ομάδα Χάντμπολ του Δούκα η οποία επικράτησε του ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ με σκορ 25-24. Η αναμέτρηση διεξήχθη στο Δαΐς – στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής – με τους «μπλε» να φτάνουν στην 4η φετινή τους νίκη και τους 8 βαθμούς παίζοντας από την αρχή του ματς με πάθος στην άμυνα και ταχύτητα στην επίθεση.
Στο αγωνιστικό μέρος, οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παρκέ σε ένα άκρως αμφίρροπο ματς το οποίο φάνηκε από την αρχή ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Μετά το 5-5 του 10′ και το 8-7 του 15′ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επιβάλλουν το παιχνίδι τους και να τρέξουν στον αιφνιδιασμό. Στο 20′ το σκορ διαμορφώθηκε σε 11-8 ενώ το ημίχρονο βρήκε μπροστά τον Δούκα με 4 γκολ διαφορά (15-11) έχοντας σε καλή βραδιά τους Μπάγιο (5), Αραπακόπουλο (5) και Μισαηλίδη (6).
Ωστόσο, στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν μειώνοντας το σκορ σε 16-14στο 35′ και 17-16 στο 40′ εκμεταλλευόμενοι τη δυσκολία του ΑΣΕΔ να σκοράρει σε σετ παιχνίδι. Από εκείνο το σημείο μέχρι και το 55′ (σκορ 22-22) οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Έτσι, η αναμέτρηση απέκτησε συγκλονιστική εξέλιξη με τους «μπλε» να καταφέρνουν στο τέλος να πανηγυρίσουν μια δίκαιη όσο και αγχωτική νίκη.
Ο Δούκας κατάφερε να προηγηθεί με 25-23 στο 59′ ύστερα από εξαιρετικές ενέργεια των Μωραΐτη και Τόμπρου, όμως ο τελευταίος αποβλήθηκε με 3η δίλεπτη (κόκκινη κάρτα) στην επόμενη φάση εξαιτίας ενός μαρκαρίσματος στην άμυνα.
Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και κατάφεραν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα να μειώσουν σε 25-24 αφού λίγα δευτερόλεπτα πριν είδαν τον Μαγκαφουράκη να κάνει εξαιρετική απόκρουση σε εξ επαφής σουτ.
Οι «μπλε» κράτησαν τον έλεγχο της μπάλας στην τελευταία τους κατοχή και μαζί τους 2 πολύτιμους βαθμούς της νίκης βάζοντας οριστικά τέλος στα 3 τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματά τους.