Συνάντηση με την υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είχε στο υπουργείο Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με τη συμμετοχή του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του ΙΣΑ και του προέδρου του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας ΟΤΑ.
Αφορμή της συνάντησης με την υπουργό ήταν η συμβολική αποχή του ιατρικού κόσμου από τα καθήκοντά του, «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τηλεοπτική ιατροτρομοκρατία και την αήθη επίθεση από μερίδα ΜΜΕ και δημοσιογράφων κατά του ΕΣΥ και του κύρους, της ηθικής και της κοινωνικής αξίας των Ελλήνων γιατρών μέσα από τηλεδίκες».
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών παρουσίασε στην υπουργό την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί «από τις κακόβουλες επιθέσεις τηλε-εισαγγελέων και τηλε-δικαστών κατά του σώματος των Ελλήνων γιατρών και του ΕΣΥ», όπως τις χαρακτήρισαν οι εκπρόσωποί του.
Παράλληλα το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου συζήτησε με την υπουργό και άλλα θέματα που αφορούν τον Ιατρικό Κλάδο όπως ο υγειονομικός χάρτης της χώρας, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ιατρικός κλάδος και το υγειονομικό σύστημα, ενώ τονίστηκε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος είναι συμβουλευτικό όργανο του υπουργείου Υγείας.
Ο κ. Πατούλης πρόσθεσε επίσης ότι «η πρόληψη της υγείας περνά μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα μέσα από τη λειτουργία των κέντρων πρόληψης και αγωγής της υγείας». Για το θέμα αυτό στο προσεχές διάστημα θα υπάρξει συνάντηση της κ. Ξενογιαννακοπούλου με το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας ΟΤΑ.