Τριάντα τρία παιδιά Ελλήνων ομογενών από την Αίγυπτο, τη Ρουμανία, την Ιορδανία και τη Νότια Αφρική φιλοξένησε ο Δήμος Αμαρουσίου από 1 έως 15 Σεπτεμβρίου 2007, στο πλαίσιο του προγράμματος «Οργάνωση Επισκέψεων Απόδημων και Ομογενών Παιδιών και Νέων στην Ελλάδα για το έτος 2007» των υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών που υλοποιεί η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.
Η φιλοξενία των παιδιών αυτών, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ από το Γραφείο Τύπου το Δήμου, έγινε «με τη χρηματοδότηση του ΥΠ.ΕΣ. και του ΥΠ.ΕΞ. στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Δήμου», το οποίο στεγάζεται στα κτήρια της Άθμονον Α.Ε. στις οδούς Eπταλόφου και Oλυμπίας. Όπως είπε στην «Α» ο πρόεδρος της Άθμονον Σπύρος Σταθούλης: «Το ένα από τα κτήρια αυτά έχει διαμορφωθεί ως ξενοδοχείο. Έχει, δηλαδή, χώρο υποδοχής, δωμάτια και τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να αξιοποιείται ανάλογα».
Ξενάγηση στα αξιοθέατα του Δήμου
Κατά την παραμονή τους στο Μαρούσι τα παιδιά επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη στα γραφείο του και ξεναγήθηκαν στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, καθώς και σε άλλα αξιοθέατα του Δήμου Αμαρουσίου και του Δήμου Αθηναίων.
Ο κ. Πατούλης, κατά τη συνάντησή τους, επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η χώρα μας στη στήριξη του απόδημου ελληνισμού και έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία της ολυμπιακής πόλης του Αμαρουσίου. Το πρόγραμμα της φιλοξενίας ολοκληρώθηκε με την προσφορά αναμνηστικών δώρων σε όλα τα παιδιά.
Άννα Νάζου