Αρχίζει σήμερα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Θετικές και επιτακτικές χαρακτήρισε τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι οι αλλαγές αποβλέπουν στη σωτηρία ενός συστήματος που έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο διότι, όπως είπε, όσο καθυστερεί η μεταρρύθμιση, τόσο μεγαλώνει το αδιέξοδο και τόσο πιο επώδυνες θα είναι οι λύσεις που επιβάλλει η σκληρή πραγματικότητα για όλη την κοινωνία και κυρίως για τις νεότερες γενιές.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι αν κάποιος δεν ήθελε να αναλάβει το πολιτικό κόστος θα μπορούσε να αφήσει τα πράγματα ως έχουν ή να κάνει επιφανειακές αλλαγές, μεταθέτοντας δηλαδή το πρόβλημα και το αδιέξοδό του σε μια επόμενη κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι τα πράγματα θα χειροτερεύουν έτσι ώστε εκείνη να φορτωθεί το πολιτικό κόστος.
Παράλληλα, δριμεία επίθεση στους συνδικαλιστές της Τράπεζας της Ελλάδος και της ΔΕΗ εξαπολύει η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, σε συνέντευξή της.
Η υπουργός κάνει λόγο για κατάχρηση της δύναμης που διαθέτουν οι συνδικαλιστές, τους αποδίδει βαθύτατα αντικοινωνική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά και ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ενδώσει στις απαιτήσεις τους.
Η κ. Πετραλιά υπεραμύνεται της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, η οποία, όπως τονίζει, δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα και είναι προσανατολισμένη στην άρση των στρεβλώσεων και των αδικιών του υφιστάμενου συστήματος.
Διευκρινίζει ακόμη ότι οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο και αφορούν στις μητέρες με ανήλικα τέκνα θα είναι απολύτως δεσμευτικές και για τους εργοδότες.