Παραδοχή του αντιδημάρχου Β. Κόκκαλη στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα προβλήματα: «Το έργο δεν έχει παραληφθεί»
Στην παραδοχή ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα (συνολικά 5 σελίδες από τις Υπηρεσίες του Δήμου, όπως είπε) στον «βιοκλιματικό» ποδηλατόδρομο, προχώρησε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κόκκαλης στη συνεδρίαση της Τρίτης 30 Μαΐου.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των Κώστα Βλάχου (ΜΑΡΟΥΣΙ, Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ) και Θανάση Φωτόπουλου (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ), ο Β. Κόκκαλης τόνισε, επίσης, ότι το έργο δεν έχει παραληφθεί από τις Υπηρεσίες του Δήμου, καθώς ο εργολάβος θα πρέπει να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές παρεμβάσεις, «αλλιώς θα αντιμετωπίσει τις νόμιμες συνέπειες», όπως είπε. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γ. Πατούλης απέδωσε τα προβλήματα στην οκτάμηνη παύση εργασιών λόγω του «παγώματος» επί υπουργίας Παναγιώτη Λαφαζάνη της απόδοσης των χρημάτων από το ΕΣΠΑ προς τους Δήμους, αλλά και στo capital contροl, με αποτέλεσμα την επίσπευση του έργου λόγω χρονοδιαγραμμάτων. Εν μέσω έντασης από την πλευρά του Δορύλαου Κλαπάκη (ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ), δεν απαντήθηκε η ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λευτέρη Μαγιάκη προς τις υπηρεσίες «αν ο εργολάβος έχει εξοφληθεί πλήρως για το έργο».
Στο µεταξύ, την Κυριακή 28 Μαΐου πραγµατοποιήθηκε συνάντηση του επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Θανάση Φωτόπουλου µε µέλη των ∆.Σ. των συλλόγων «Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεµατιάς Πεντέλης Χαλανδρίου», «Παραδείσου» και «Πολυδρόσου».
Ο Θ. Φωτόπουλος επισκέφτηκε το σύνολο της διαδροµής του «βιοκλιµατικού» ποδηλατοδρόµου από την οδό Καραµανλή έως τη Λ. Κηφισιάς, διαπιστώνοντας τα προβλήματα, ενώ ενηµερώθηκε για τα θέµατα οδικής ασφάλειας του Πολυδρόσου και του Παραδείσου, τις δυσκολίες µετακίνησης εξαιτίας των εκκρεµοτήτων των κυκλοφοριακών µελετών και για τα θέµατα των οµβρίων, που από δεκαετίες απασχολούν την περιοχή.
«Προστατέψτε τη ρεματιά»
Στο μεταξύ, με κοινό έγγραφο προς τον δήµαρχο Γιώργο Πατούλη, οι σύλλογοι «Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεµατιάς Πεντέλης Χαλανδρίου», «Νέου Αµαρουσίου» και «Πολυδρόσου» ζητούν τις ενέργειές του για το σύνολο των 2 χλµ. της παραρέµατιας ζώνης του Αµαρουσίου στο ρέµα Πεντέλης – Χαλανδρίου, που εκτός από τη συµπερίληψή του στο ισχύον ΓΠΣ ως προστατευόµενος φυσικός σχηµατισµός, καλύπτεται και από τις πρόνοιες του Προεδρικού ∆ιατάγµατος (ΦΕΚ 659∆/6.9.1995).
Όπως επισηµαίνουν, το Π.∆. περιλαµβάνει τον χαρακτηρισµό «του χειµαρρικού ρέµατος Πεντέλης – Χαλανδρίου ως προστατευόµενου τοπίου, καθορισµό των ορίων και ζωνών προστασίας αυτού, επιβολή όρων, απαγορεύσεων και περιορισµών εντός αυτών».
Οι σύλλογοι ζητούν από τις αρµόδιες Υπηρεσίες του ∆ήµου να καταγράψουν και ν’ αποτυπώσουν όλες τις παρεκκλίσεις, να προχωρήσουν δε στις απαραίτητες ενέργειες για υλοποίηση της πράξης εφαρµογής του ΓΠΣ (Πολυδρόσου, Νέου Αµαρουσίου) και την ανάπλαση της Ζώνης Α’, σύµφωνα µε τις προβλέψεις του Π.∆. στο Νέο Μαρούσι και το Πολύδροσο.