Οικονομική βοήθεια ύψους 80.000 € θα λάβει το Σικιαρίδειο Ίδρυμα με απόφαση της αν. υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ.
Το συγκεκριμένο ποσό εντάσσεται στο συνολικό κονδύλι 600.000 € που θα κατανεμηθεί συνολικά σε 13 αντίστοιχα ιδρύματα σε όλη τη χώρα, μέσα από τη «δεξαμενή» των «αδιάθετων» εσόδων του Eιδικού Kρατικού Λαχείου. Το Σικιαρίδειο βρίσκεται ανάμεσα στα ιδρύματα με το μεγαλύτερο προς κατανομή ποσό, το οποίο θα διατεθεί για λειτουργικές δαπάνες (πληρωμές, καύσιμα, μεταφορές των παιδιών κ.ά., ανάλογα με τις τρέχουσες ανάγκες). Η εκταμίευση των χρημάτων θα γίνει μέσα από τις υπηρεσίες των κατά τόπους Περιφερειακών Ενοτήτων στις οποίες λειτουργούν τα ιδρύματα, στην προκειμένη περίπτωση από την Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα, εφόσον το εκάστοτε ίδρυμα καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα.
Σημειώνεται ότι ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος, όπως είχαμε αποκαλύψει σε προηγούμενα ρεπορτάζ, βρισκόταν σε συνεχή επαφή με την αν. υπουργό, προκειμένου να βρεθούν τρόποι χρηματοδότησης που θα έδιναν «ανάσες», αν όχι μόνιμες λύσεις, στο πρόβλημα επιβίωσης του Σικιαριδείου. Όλα αυτά ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την είσπραξη από το νέο Δ.Σ. του Ιδρύματος των 600.000 € μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ με απόφαση της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, τα οποία αναμένεται να επιλύσουν σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα κι ενώ ο νέος πρόεδρος Θεόδωρος Παρασκευόπουλος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Δήμο Αμαρουσίου, προκειμένου να βρεθεί τρόπος εκμετάλλευσης των ακινήτων στον χώρο του Σικιαριδείου.
Κι ενώ οι ζυμώσεις είναι συνεχείς, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ιδρύματος απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και όλους τους αρμοδίους φορείς, μετά και τη συμπλήρωση εξαμήνου δίχως καταβολή των δεδουλευμένων.
Σε αυτή περιγράφεται η δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, οι οποίοι συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις κοινωνικές δομές του Ιδρύματος, ενώ δεν λείπουν και οι «αιχμές» προς τον νέο πρόεδρο Θεόδωρο Παρασκευόπουλο, για τους μέχρι τώρα χειρισμούς του σε σχέση με τις δεσμεύσεις του, προκειμένου να μην συνεχιστεί η επίσχεση εργασίας από πλευράς τους.
«Γιατί οι υπεύθυνοι αρκούνται μονάχα στην προσέλευση καθημερινά των παιδιών στο Ίδρυμα και δεν τους ενδιαφέρει ότι ο φορέας υπολειτουργεί;
Δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε, δεν γκρινιάζουμε, ζητάμε τα δεδουλευμένα μας και κυρίως τη βιωσιμότητα του Ιδρύματος.
Είμαστε εγκλωβισμένοι στον εργασιακό μας χώρο! Εργαζόμαστε καθημερινά και ευσυνείδητα με μεγάλο κόπο περιμένοντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας βασιζόμενοι σε υποσχέσεις για την καταβολή τους που διαρκώς αναιρούνται! Μέχρι πότε πια; Φτάνει!», αναφέρουν στον επίλογο της επιστολής τους οι εργαζόμενοι.
Δείτε εδώ ολόκληρη την επιστολή