Για την κοινωνική και ιατρική πρόνοια σε καιρούς κρίσης, αλλά και για τις δυνατότητες για έξοδο από αυτή, μίλησε ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, στην ημερίδα που διοργάνωσε η Εστία Πατερικών Μελετών στο Πολεμικό Μουσείο, με θέμα: «Τα αίτια της κρίσης στην Ελλάδα και προτάσεις για την υπέρβασή της».
Ο Γ. Πατούλης, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις ενέργειες του Δήμου Αμαρουσίου σε επίπεδο κοινωνικής πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής στήριξης των αδυνάτων.
Ανάμεσα σε άλλα, μίλησε για τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, που, όπως ανέφερε, «παρά τις σημαντικές μειώσεις σε προσωπικό φιλοξενούν 1.000 παιδάκια με τροφεία ιδιαίτερα χαμηλά, για την ανακούφιση της ελληνικής οικογένειας», τα καθημερινά γεύματα αγάπης και το Κοινωνικό Παντοπωλείο που προσφέρει ο Δήμος στους ασθενείς οικονομικά πολίτες, αλλά και στις δωρεάν ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες που παρέχει το Δημοτικό Πολυϊατρείο σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ανέργους, ανασφάλιστους κ.ά.
«Στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης αυτής, βλέπουμε να καταλύεται το κράτος πρόνοιας, να μειώνονται οι κοινωνικές παροχές, να αμφισβητούνται η δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία, ενώ η ανεργία πλήττει πάνω από 1.000.000 συμπολίτες μας. Κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις αμφισβητούνται ή και καταρρέουν, από τη μια μέρα στην άλλη. Γι’ αυτό και στις μέρες μας η πρόνοια αναμφισβήτητα είναι ο τομέας όπου χρειάζεται περισσότερο από οπουδήποτε αλλού να υπάρξει συνεργασία του Δήμου και των εθελοντών μας. Αξιοποιώντας την ευαισθησία των κοινωνικών μας εταίρων και της τοπικής μας κοινωνίας, με αρωγό εταιρίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής επιχειρηματικότητας που έχουμε αναπτύξει ως Δήμος, αλλά και τους εθελοντές μας, που είναι οι στυλοβάτες των προνοιακών δομών του Δήμου μας, προσφέροντας σε καθημερινή βάση εθελοντική εργασία σε διάφορες προνοιακές δομές μας. Στη συνεργασία αυτή βασιζόμαστε, μετά και τη μη ανανέωση, με απόφαση της Πολιτείας των συμβάσεων του προσωπικού για την κάλυψη του κενού στις υπηρεσίες πρόνοιας του Δήμου μας», επισήμανε ο Γ. Πατούλης, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι «μόνο ενδυναμώνοντας τον κοινωνικό ιστό, μόνο ενωμένοι, μόνο όταν σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον θα τα καταφέρουμε, και θα ανοίξουμε το δρόμο για μία καλύτερη κοινωνία, για ένα ελπιδοφόρο ‘’αύριο’’ και έναν καλύτερο κόσμο για τις επόμενες γενεές».
Τα αίτια της κρίσης καθώς και προτάσεις για έξοδο από αυτή, παρουσίασαν και οι έτεροι ομιλητές της εκδήλωσης, όπως ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης και ο αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Αναστασίου. Για τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό που βρίσκεται σε κίνδυνο, μίλησε ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός, ενώ ο αρχιμανδρίτης Σαράντης Σαράντος, παρουσίασε την εν Χριστώ πνευματική ζωή ως τη βασική προϋπόθεση για υπέρβαση της κρίσης.
Στην εκδήλωση παρών ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος, Βασίλης Μπαλάσης.








































































































