Επίσης θέσαμε στη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου την αναγκαιότητα ανέγερσης νέου διδακτηρίου για το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου (Άγιος Θωμάς), το οποίο αντιμετωπίζει έντονο κτηριακό πρόβλημα και η Δημοτική Αρχή μας δήλωσε ότι το έχει υπόψη της και σύντομα θα μας ενημερώσει για τις ενέργειές της.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου έχοντας ως στόχο του την υπεράσπιση και διεύρυνση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της περιοχής ευθύνης του θα συνεχίσει τον ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο με τους εμπλεκόμενους με την εκπαιδευτική διαδικασία φορείς (γονείς, δημοτικές αρχές κ.λπ.) και τις διεκδικήσεις του με γνώμονα ένα καλύτερο – ποιοτικό δημόσιο και δωρεάν σχολείο για τα παιδιά των εργαζομένων.
Στo πλαίσιο αυτά τονίσαμε στη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου ότι θεωρούμε πολύ θετική τη διαδικασία του διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των εμπλεκομένων με την εκπαίδευση φορέων (εκπαιδευτικών, γονέων, δημοτικών αρχών, κυβέρνησης κ.λπ.) έχοντας πάντα ως στόχο την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων των σχολείων και της δημόσιας εκπαίδευσης, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση και τη γονιμότητα του διαλόγου αυτού τη συνέπεια λόγων και έργων μεταξύ των συνδιαλεγομένων, για την οποία όλοι κρινόμαστε.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
«Το χαράτσι της ΔΕΗ είναι άδικο και παράνομο Η πρώτη νίκη ήρθε»
Ύστερα από την επιτυχημένη παρέμβαση – συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, στις 19-12-2011 έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ Κηφισιάς, με τη μαζική παρουσία φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής (δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, επιτροπές πολιτών ενάντια στο μνημόνιο και στα χαράτσια, κινήματα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ κ.ά.) το τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ Κηφισιάς δέχεται πλέον να πληρώνουν σ’ αυτό οι καταναλωτές της περιοχής ΜΟΝΟ την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος, ΧΩΡΙΣ το χαράτσι (κάτι που μέχρι την ημέρα αυτή, 19-12-2011, δεν γινόταν).
Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας να αντισταθούν και να αρνηθούν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ σε συνεργασία με τις τοπικές επιτροπές ενάντια στα χαράτσια, τα κινήματα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και τους Δήμους της περιοχής που αντιδρούν και αντιστέκονται, παρέχοντας βοήθεια και στήριξη (ηθική και νομική) σε όσους αντιστέκονται στην παράνομη χαρατσο-επιδρομή της κυβέρνησης των εντολοδόχων του ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ (για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε ν’ απευθύνεστε στα μέλη του Δ.Σ.).
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θα συνεχίσει τις προσπάθειες και τις πιέσεις σε όλα τα επίπεδα (συναντήσεις με δημάρχους της περιοχής, στους οποίους έχει ήδη τεθεί το θέμα της υπεράσπισης των δημοτών τους που αρνούνται αντιστεκόμενοι να πληρώσουν τα παράνομα χαράτσια, συντονισμός δράσεων με τα κινήματα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και τις επιτροπές ενάντια στα χαράτσια) με στόχο την ανατροπή αυτής της ανάλγητης αντιλαϊκής πολιτικής και την κατάργηση των παράνομων χαρατσιών.
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Δ. Πολυχρονιάδης Ν. Λαγομιτζής






































































































