Ευχαριστούμε τους φίλους για τη συμβολή στο δάσος και στο έργο μας
Με πρωτοβουλία των μαθητών εθελοντών μας από τη Σχολή Μωραΐτη, Παναγιώτη – Μάριο Χριστοδούλου, Μιχάλη Ριζάκη και Φώτη Γρηγοροτσιώλη, μαζεύτηκαν και μας παρέδωσαν στην πίτα μας 130 ευρώ. Η εθελόντριά μας Λυδία Κονιόρδου πρόσφερε για δέντρα που φυτέψαμε τον Νοέμβριο 135 ευρώ. Το Ι.Γ.Ε. πρόσφερε 23 κυπαρίσσια που φυτέψαμε τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Ο εθελοντής μας Σάκης Παρασκευόπουλος 50 ευρώ. Η εθελόντριά μας Ασπασία Χατζηευθυμίου 100 ευρώ. Ο Ευάγγελος Γιαννέας 200. Η Ε. Τζούρου 30 σάκους απορριμμάτων και δυο κάδους αλυσίδες και λουκέτα. Ο φύλακας Μπάμπης Μερκούρης σάκους και 5 θάμνους. Ο Δήμος Αμαρουσίου 40 σάκους απορριμμάτων, έως το καλοκαίρι. Μετά δεν είχαν, πτώχευσαν;
O Κυριάκος Σακαλέρης πρόσφερε 30 μπλούζες με τα διακριτικά μας αξίας 370 ευρώ. Η Άννα Δημητρίου 100 ευρώ. Ο Σύλλογος «Ανάβρυτα» όπως κάθε χρόνο 50 ευρώ. Ο Δ. Ψωφάκης και η Ρ. Πετρίδου από το κατάστημα Googy’s Αμαρουσίου την πίτα μας κάθε χρόνο από το 1995.
Ευχή για το 2014 υγεία. Και για την «Εθελοντική Πρωτοβουλία» ψυχικά αποθέματα για την αντιμετώπιση των κακών συμπεριφορών και αυτών που προσπαθούν να φτιάξουν εικόνα πάνω στον κόπο και τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε. Στην πίτα μας παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κανελάκης, η κ. Κρεκούκια, του Συλλόγου «Κασταλία», η κ. Ρογκάκου και η κ. Κάββαλου, του Συλλόγου «Τα Ανάβρυτα».
Κάκιστο και ειρωνικό το σχόλιο κατά του Ι.Γ.Ε. και του δάσους Συγγρού για μια γκρεμισμένη μάντρα από τη διάβρωση
Το χτίσιμο της μάντρας από την «Εθελοντική Πρωτοβουλία» ήταν μια εργασία ρουτίνας προγραμματισμένη από τον Νοέμβριο για το τέλος Ιανουαρίου, μια και λόγω φόρτου εργασίας (κλαδέματα σε δρόμους και δεντροφυτεύσεις) ήταν αδύνατον να χτίσουμε τη μάντρα όταν διαβρώθηκε. Η εργασία έγινε τις Κυριακές 19 και 26 Ιανουαρίου με υλικά που αγόρασε το Ι.Γ.Ε. και έφεραν με γερανό. Έγινε θεμέλιο χτίσιμο δυο τοίχων και ενδιάμεσα γέμισμα με μπετόν, σταδιακά τις ημερομηνίες 20,22,24 και 31 το σοβάτισμα. Τον μαντρότοιχο καταστρέφουν η διάβρωση, τα αυτοκίνητα που πέφτουν στην μάντρα και οι επισκέπτες από την πόλη σας που ανοίγουν περάσματα για να συντομεύσουν τις διαδρομές τους.
Αν όπως γράψατε, για εσάς τους απέξω μια τρύπα στην μάντρα του δάσους είναι μια εικαστική παρέμβαση με θέα το δάσος. Για εμάς του εντός του δάσους είναι μια δυσάρεστη εικόνα να βλέπουμε προς τα έξω τα χάλια της πόλης σας, τα σκουπίδια σας και την ανικανότητά σας για τα πάντα.
Το κείμενο επιδιώκει την υποβάθμιση του τιτάνιου έργου του Ι.Γ.Ε. γράφοντας ότι στο Ι.Γ.Ε. αντιλαμβάνονται τις τρύπες στον μαντρότοιχο σαν εικαστική παρέμβαση και γι΄αυτό δεν αποφασίζουν να την κλείσουν.
Για την αγωνία σας αν θα είναι η μάντρα εντάξει πριν την έναρξη της περιόδου πυροπροστασίας, απαντώ στο κακό σχόλιό σας, ότι οι μάντρες είναι εντάξει και απόδειξη είναι ότι οι επισκέπτες πηδάνε τα καλοκαίρια σαν τα κατσίκια και σπάνε τις πόρτες για να μπουν μέσα κατά την φύλαξη.
Τάκης Μηλιός
Υπεύθυνος «Εθελοντικής Πρωτοβουλίας Δάσους Συγγρού»