Η ομορφότερη περίοδος του χρόνου φτάνει και η Μαγεία των Χριστουγέννων έρχεται στην Μεταμόρφωση. Το εορταστικό πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Μεταμόρφωσης περιλαμβάνει πλούσιες δράσεις με λάμψη, μουσική, χρώμα, χορό, παιχνίδι, κουκλοθέατρο, αφηγήσεις, παραμυθιών, θέατρο σκιών, κάλαντα, χαρά, κέφι και πολλά ακόμα δρώμενα για μικρούς και μεγάλους.
Το πρόγραμμα κάνει πρεμιέρα με την αριστουργηματική παραμυθική όπερα του W. A. Mozart, για μικρούς και μεγάλους, »O Μαγικός Αυλός» στις 14/12 στο Συνεδριακό Κέντρο Μεταμόρφωσης.
Ακολουθεί η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της πόλης στις 16/12, με 7 Χορωδίες, παγοδρόμιο, τρενάκι, παιχνίδια, μασκώτ, ξυλοπόδαρους, γλυκά, κεράσματα και πολλές εκπλήξεις με τον Δήμο να υπόσχεται μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική, πρωτοπόρα έκπληξη για την πόλη.
Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, μαζί με τις εκδηλώσεις, όπως κάθε χρόνο, θα ανοίξει και το Χριστουγεννιάτικο χωριό, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Σκεπαστό της Αττικής οδού, τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν στις 16 Δεκεμβρίου 2024 και θα διαρκέσει έως και την Πρωτοχρονιά του 2025! Εκεί, κάθε μέρα, εκτός από αγαπημένα παιχνίδια, δρώμενα και δραστηριότητες, θα υπάρχει και μία προγραμματισμένη καλλιτεχνική δράση και πολλές εκπλήξεις, ειδικά για τους μικρούς φίλους της πόλης!
«Ευχόμαστε χαρούμενες γιορτές με υγεία και ευτυχία για όλους, αλληλεγγύη, ενσυναίσθηση, σεβασμό, για τον συνάνθρωπο και »ζεστασιά» στις καρδιές μας!», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος, που προσκαλεί όλους τους δημότες και επισκέπτες να απολαύσουν τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο.
Χριστίνα Αντωνοπούλου: «Γιορτές με αγάπη και αλληλεγγύη!»
Με χαρά και ανυπομονησία αναμένει η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Μεταμόρφωσης, Χριστίνα Αντωνοπούλου, την έναρξη των εκδηλώσεων, οι οποίες ελπίζει πως θα ικανοποιήσουν όλους τους δημότες και επισκέπτες της πόλης. Μιλώντας στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ, η κα Αντωνοπούλου μίλησε για το πλούσιο πρόγραμμα και κάλεσε το κοινό να απολαύσει τις εκδηλώσεις.
«Ξεκινάμε με την κεντρική χριστουγεννιάτικη παράσταση “Ο Μαγικός Αυλός” του Μότσαρτ, μια παραμυθική όπερα για μικρούς και μεγάλους, που αναμένεται να συνεχίσει την εξαιρετική παράδοση ποιοτικών παραστάσεων που έχουμε κάνει έως σήμερα. Στις 16 Δεκεμβρίου θα ανάψουμε το δέντρο μας. Η διαφορετικότητα φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές θα είναι ότι θα συμμετάσχουν όλα τα δημοτικά της πόλης με τις χορωδίες τους. Παράλληλα, θα γίνει και η έναρξη του χριστουγεννιάτικου χωριού. Εκεί, θα έχουμε γλυκά κεράσματα, ξυλοπόδαρους, θεματικά περίπτερα, τρενάκι, συνθετικό παγοδρόμιο, παιχνίδια, μασκότ, face painting, bubble show, Αγιοβασιλίτσα και πολλές εκπλήξεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Θα διαρκέσει 15 μέρες και κάθε μέρα θα έχει και μια ξεχωριστή εκδήλωση. Παράλληλα, θα γίνονται αφηγήσεις παραμυθιών, θέατρο σκιών, κουλοθέατρο, γιορτή των χρωμάτων, εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής, όπου θα φτιάξουν χριστουγεννιάτικα γλυκά μαζί με τους μικρούς μας φίλους, Χορωδία που θα τραγουδά τα κάλαντα, ενώ το δημιουργικό εργαστήρι του Δήμου Μεταμόρφωσης θα εκθέσει τις δημιουργίες των δημοτών μας που τα παρακολουθούν. Είναι ένα πρόγραμμα που καλύπτει όλα τα ενδιαφέροντα και αναμένουμε τον κόσμο να το ευχαριστηθεί. Θέλουμε όλοι να διασκεδάσουν, καθώς είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου, οπότε το περιμένουμε κι εμείς με ζεστασιά με μία μεγάλη αγκαλιά να περάσουμε όμορφα!», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Αντωνοπούλου.
Παράλληλα με τις εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθεί δράση της Πολιτικής προστασίας για την ενημέρωση για την αντισεισμική προστασία και πρόληψη, ενώ θα υπάρχει και κουμπαράς, στη μνήμη του μικρού Ηρακλή, όπου με τη συγκατάθεση της οικογένειάς του, όπως κάθε χρόνο, θα συγκεντρωθούν χρήματα και παιχνίδια, τα οποία θα διατεθούν σε διάφορα κοινωνικά ιδρύματα.
Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος υπόσχεται ένα πρόγραμμα γεμάτο φως και χαρούμενη γιορτινή διάθεση.
«Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές και να είμαστε καλά και υγιείς. Να υπάρχει αγάπη μεταξύ μας, αλληλεγγύη και μεγαλύτερη ενσυναίσθηση. Το έχει ανάγκη ο κόσμος. Καλούμε όλους, δημότες και μη να περάσουμε όμορφα και ζεστά τα Χριστούγεννα!», συμπληρώνει η κα Αντωνοπούλου
Δημοσθένης Σταυριανός: «Χαρούμενες γιορτές με υγεία, αλληλεγγύη, ενσυναίσθηση»
Κάλεσμα σε όλους τους δημότες και επισκέπτες της πόλης να απολαύσουν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις, απηύθυνε μέσω της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ και ο υπεύθυνος καλλιτεχνικού προγραμματισμού και Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Μουσικών Συνόλων και των καλλιτεχνικών δομών του Δήμου Μεταμόρφωσης, Δημοσθένης Σταυριανός. Όπως δήλωσε σχετικά:
«Το Τμήμα Πολιτισμού και τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Μεταμόρφωσης έχουν σχεδιάσει και προετοιμάσει και φέτος με συνέπεια και προσοχή ένα λαμπερό, πλούσιο, περιεκτικό εορταστικό πρόγραμμα, με εξωστρέφεια και πλουραλισμό, έχοντας πάντα ως αρχή πως εκτός απ’ το να ομορφαίνουμε την καθημερινότητα, το »ζῆν», των ανθρώπων οφείλουμε να φροντίζουμε ώστε μέσω των δραστηριοτήτων μας να δημιουργούνται κατάλληλες συνθήκες και για την ανάπτυξη του »εὖ ζῆν».
Παραστάσεις, κουκλοθέατρο, χορός, μουσική, όπερα, εικαστικά, μαριονέτες, θέατρο σκιών, μεγάλα δρώμενα στον αστικό χώρο και πολλές ακόμα δράσεις, συνθέτουν έναν πολυποίκιλο πολιτιστικό »καμβά» που θα »στολίσει» την πόλη μας καθημερινά την εορταστική περίοδο.
Θα ήταν παράλειψη να μην γίνει μια ειδική αναφορά στην αριστουργηματική παραμυθική όπερα »Ο Μαγικός Αυλός» του W. A, Mozart που θα παρουσιαστεί στο Συνεδριακό Κέντρο απ’ τις Χορωδίες, την Ορχήστρα Δωματίου, συνεργάτες και ωφελούμενους των καλλιτεχνικών δομών μας, δασκάλους και συνεργαζόμενους soloists στις 14/12. Πιστεύουμε πως θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Μία παράσταση που έρχεται σε συνέχεια επιτυχιών αντίστοιχων μεγάλων παρουσιάσεων των προηγούμενων ετών όπως » Ο Βαφτιστικός», »Ο Μεσσίας», »η Οδύσσεια», »ο Ορφέας» και πολλών ακόμα.
Το ίδιο ισχύει και για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό που φέτος, εκτός απ’ τα καθιερωμένα εορταστικά δρώμενα και παιχνίδια, τρενάκι, παγοδρόμια, στολισμένα σπιτάκια, ξωτικά, Αη Βασίληδες κλπ, θα έχει και ένα δομημένο πρόγραμμα με καλλιτεχνικές δράσεις, για παιδιά (κάθε ηλικίας), κάθε ημέρα απ’ τις 16/12/2024 έως και την 1/1/2025.
Απ’ όλους εμάς στο Τμήμα Πολιτισμού και τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Μεταμόρφωσης ευχές για χαρούμενες γιορτές με υγεία και ευτυχία για όλους, αλληλεγγύη, ενσυναίσθηση, σεβασμό, για τον συνάνθρωπο και »ζεστασιά» στις καρδιές μας!»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Σάββατο 14/12/2024 Ώρα 20.30 – Συνεδριακό Κέντρο (Λητούς & Κύμης)
«Ο Μαγικός Αυλός – Die Zauberflöte» του W. A. Mozart
Η παραμυθική όπερα, με την αριστουργηματική μουσική, που διαπνέεται απ’ τις ιδέες του Διαφωτισμού και μαγεύει παιδιά και μεγάλους εδώ και 3 αιώνες παρουσιάζεται από τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου μας σε μία ευρηματική σκηνοθεσία, με ψηφιακά σκηνικά, διακεκριμένους λυρικούς πρωταγωνιστές, Χορωδία και Ορχήστρα Δωματίου. Μην χάσετε αυτή την υπέροχη διαδρομή στον ονειρικό κόσμο του W. A. Mozart και του Μαγικού Αυλού.
Δευτέρα 16/12/24 Ώρα 19.00- Σκεπαστό Αττικής Οδού- Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου- Εγκαίνια Χριστουγεννιάτικου Χωριού- Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με τις Χορωδίες των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας.
Κοντά μας θα βρίσκονται χριστουγεννιάτικες μασκότ και ξυλοπόδαρος για να χορέψουν και να βγάλουν φωτογραφίες με τους μικρούς μας φίλους, face painting, Άγιος Βασίλης, ξωτικά και πολλές εκπλήξεις !
Θα ακολουθήσει παράσταση με τον Δράκο Λεβάρ, που θα ταξιδέψει μαζί με το κοινό σε φανταστικούς κόσμους που ίσως τελικά και να υπάρχουν…
Τετάρτη 18/12/24 Ώρα 18.30- Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής από το τμήμα Αρτοποιίας- Ζαχαροπλαστικής του Ι.Ε.Κ Μεταμόρφωσης και κάλαντα από τη Χορωδία του τμήματος Παιδαγωγών.
Πέμπτη 19/12/24 Ώρα 18.30- Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Παράσταση θεάτρου σκιών «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη και οι Καλικάντζαροι»
Η χριστουγεννιάτικη παράσταση του θεάτρου Σκιών «Σπυρόπουλος» γεμάτη γέλιο και ξεκαρδιστικές στιγμές με πρωταγωνιστές τον αγαπημένο Καραγκιόζη και τους φίλους του.
Σάββατο 21/12/24 – Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Ώρα 10.00
Δράση Πολιτικής Προστασίας για τον προσεισμικό έλεγχο
Ενημέρωση για τον προσεισμικό έλεγχο όλων των σχολείων και των κλειστών γυμναστηρίων, από τη Διεύθυνση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεταμόρφωσης, με τη συμμετοχή της εθελοντικής ομάδας ΕΔΥΔΑ και εκπαιδευτών σκύλων Κ9.
Στο πλαίσιο της ενημερωτικής δράσης θα πραγματοποιηθεί και Δράση Υιοθεσίας Ζώων Συντροφιάς από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας.
Ώρα 12.00-14.00 – Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Η Γιορτή των Χρωμάτων
Φανταστείτε μια ημέρα όπου οι φαντασίες γίνονται πραγματικότητα, οι γωνιές του χώρου μεταμορφώνονται σε έναν εντυπωσιακό καμβά χρωμάτων με διαγωνισμούς και παιχνίδια, ζώντας μοναδικές στιγμές με ταυτόχρονη ρίψη χρωμάτων υπό τους ρυθμούς του DJ, σε ένα πολύχρωμο πανηγύρι χαράς και διασκέδασης!
Παράλληλα Η Αγιοβασιλίτσα μας θα φέρει επιπλέον διασκέδαση και χαρά με τραγούδια και παιχνίδια!
Κυριακή 22/12/24 Ώρα 17:00-18:30 – Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Η Παραμυθού
Η παραμυθού θα μας φέρει την μαγεία των Χριστουγέννων, καθώς θα αφηγηθεί στα παιδιά χριστουγεννιάτικες μαγευτικές ιστορίες μεταφέροντάς τα σε άλλους κόσμους.
Τρίτη 24/12/24 Ώρα 17:00-18:00 – Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Ο Μάγος
Ο μάγος μας σε μια μαγευτική παράσταση θα προκαλέσει την έκπληξη και των θαυμασμό μικρών και μεγάλων με τα απίθανα κόλπα του.
Τετάρτη 25/12/24 Ώρα 12:00-13:00- Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Παράσταση με μαριονέτες:
Στην παράσταση «Τεχνοβάτες» πρωταγωνιστούν μαριονέτες από διάφορα μέρη του κόσμου. Με τις εντυπωσιακές ερμηνείες τους χτίζουν ένα φανταστικό ταξίδι από την Ανατολή στη Δύση, που περιλαμβάνει μουσικές, χορούς, μαγικά τεχνάσματα και οφθαλμαπάτες.
Πέμπτη 26/12/24 Ώρα 17.00-19.00- Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Η αγιοβασιλίτσα
Η αγιοβασιλίτσα ανιματέρ μας θα φέρει τη διασκέδαση και τη χαρά στο χριστουγεννιάτικο χωριό. Τραγούδια, χορός και παιχνίδια θα δημιουργήσουν μια χριστουγεννιάτικη και γιορτινή ατμόσφαιρα.
Παρασκευή 27/12/24 Ώρα 19.00- Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Παράσταση κουκλοθέατρου »Μια Χριστουγεννιάτικη Νύχτα στην Κουζίνα»
Θα μάθουμε επιτέλους πως καθιερώθηκε ο »Κουραμπιές» ως Χριστουγεννιάτικο γλυκό. Μια ιστορία με παραμύθια, με γιαγιάδες, με κουζίνες, υλικά και κυρίως…μπόλικη άχνη!!!
Σάββατο 28/12/24: – Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Ώρα 12.00-20.30
Έκθεση των Δημιουργικών Εργαστηρίων του Δήμου Μεταμόρφωσης
Σας περιμένουμε να δείτε τις δημιουργίες των τμημάτων Κοσμήματος & Μικτών Τεχνικών Διακόσμησης
12:00-13:00
Μάγος:
Ο μάγος μας με μια ονειρική παράσταση έρχεται για να προκαλέσει την έκπληξη και των θαυμασμό μικρών και μεγάλων με τα απίθανα κόλπα του.
Κυριακή 29/12/24: – Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Ώρα 12.00-20.30
Έκθεση των Δημιουργικών Εργαστηρίων του Δήμου Μεταμόρφωσης
Σας περιμένουμε να δείτε τις δημιουργίες των τμημάτων Ζωγραφικής & Κοπτικής- Ραπτικής
12:00-14:00
Χριστουγεννιάτικος Ξυλοπόδαρος
Ο ξυλοπόδαρος θα τραβήξει τα βλέμματα και θα σας κάνει να νομίζετε ότι είστε σε παραμύθι. Σας περιμένει για να φωτογραφηθείτε μαζί του!
Δευτέρα 30/12/24 Ώρα 12:00-14:00 – Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Η αγιοβασιλίτσα ανιματέρ μας θα φέρει τη διασκέδαση και τη χαρά στο χριστουγεννιάτικο χωριό. Τραγούδια, χορός και παιχνίδια θα δημιουργήσουν μια χριστουγεννιάτικη και γιορτινή ατμόσφαιρα.
Τρίτη 31/12/24 – Χριστουγεννιάτικο Χωριό
12:00-13:00
Bubble show
Μια συναρπαστική παράσταση στην οποία ο καλλιτέχνης θα δημιουργήσει τεράστιες σαπουνόφουσκες αφήνοντας τα παιδιά να παίξουν μ’ αυτές και να διασκεδάσουν!
17:00-18:30
Η Παραμυθού
Η παραμυθού θα μας φέρει την μαγεία των Χριστουγέννων, καθώς θα αφηγηθεί στα παιδιά χριστουγεννιάτικες μαγευτικές ιστορίες μεταφέροντάς τα σε άλλους κόσμους.
Τετάρτη 01/01/25 Ώρα:17.00-18.00
Show με πειράματα
Ο παρουσιαστής του show με τη βοήθεια χρωμάτων, φώτων και ειδικών υλικών θα δημιουργήσει εντυπωσιακές χημικές αντιδράσεις και εκρηκτικές εκπλήξεις που θα αφήσουν άναυδους τους μικρούς μας φίλους.
Ωράριο λειτουργίας Χριστουγεννιάτικου χωριού: 11.00-20.00 καθημερινά από 16/12
Δ/νση : Σκεπαστό Αττικής Οδού (Γεωργίου Παπανδρέου & Πλάτωνος)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στο Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Μεταμόρφωσης
Τηλ.: 213 2012997-998 Email: politismos@metamorfossi.gov.gr facebook: Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Μεταμόρφωσης
*Για εγγραφή στη λίστα επικοινωνίας μας, αποστείλετε μήνυμα στο παραπάνω mail με το κείμενο: Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τις εκδηλώσεις/δράσεις και ανακοινώσεις του Τμήματος Πολιτισμού. |