Ένας άνθρωπος, ιδιαίτερα αγαπητός, που προσέφερε πολύ στα κοινά της Νέας Φιλαδέλφειας, ο Σπύρος Γραμμένος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 12 Οκτωβρίου.
Με καταγωγή από τις Σιναράδες Κέρκυρας, ο Σπύρος Γραμμένος άφησε το στίγμα του στην πόλη, ως ένας άνθρωπος με ευγένεια , διάθεση για προσφορά και χαμόγελο. Για περισσότερα από 35 χρόνια διατηρούσε ιδιωτική επιχείρηση κοσμημάτων και ειδών δώρων, που αγαπήθηκε από την πόλη και που έως και σήμερα αποτελούσε σημείο αναφοράς για αγορές. Ο ίδιος ήταν άνθρωπος με πολλά ενδιαφέροντα, ενώ διακρινόταν για την ευγένεια και την ηρεμία του.
Στις εκλογές του 2019 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την δημοτική παράταξη του πρώην δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννη Βούρου «Πολιτών Πολιτεία», ενώ διετέλεσε αντιδήμαρχος Πρασίνου, με σημαντική προσφορά, που αναγνωρίζεται από τους δημότες. Τον Σεπτέμβριο του 2022, λόγω έντονων διαφωνιών με την διοίκηση του Δήμου, δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του από την διοικούσα παράταξη.
Με την είδηση του θανάτου του, δεκάδες ήταν τα συλλυπητήρια μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από δημότες, αλλά και φορείς του τόπου, που αποχαιρέτησαν έναν άνθρωπο που πρόσφερε σημαντικά στην πόλη του.