Δυνάμεις ένωσαν η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚοινΣΕπ) Ζείδωρος και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) Equalact Social για καλό σκοπό.
Σε 1ο Γυμνάσια Χολαργού & Παπάγου και στο 1ο Λύκειο Χολαργού έγινε μια ενημέρωση για την κομποστοποίηση, στις 21 Νοεμβρίου.
Στόχος ήταν η εξοικείωση ωφελούμενων ατόμων του προγράμματος «BioHability-Αστική Κηπουρική» για ΑμεΑ και μαθητών των σχολείων με την οικολογική αυτή διαδικασία.
Σε μια ημέρα γεμάτη από μάθηση και δημιουργία, τα 30 συνολικά άτομα που έλαβαν μέρος, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων εκπαιδευτικών – υπεύθυνων των περιβαλλοντικών ομάδων, έσπειραν τα δικά τους μυρωδικά σε κομποστοποιήσιμα γλαστράκια.
Επίσης, οι συμμετέχοντες διερεύνησαν την πορεία της τροφής από την παραγωγή στο πιάτο, μελέτησαν τις πιθανές εκδοχές απόρριψής της και εξέτασαν την πιο φιλική στο περιβάλλον εκδοχή. Στη συνέχεια γνώρισαν μια διαδικασία κυκλικής οικονομίας, ενώ παράλληλα ενεργοποιήθηκαν οι κομποστοποιητές του κήπου με τη βοήθεια του Νίκου Λουδάρου από την Kοιν.Σ.Επ. «Ζείδωρος», τους οποίους κατασκευάζει ο ίδιος.
Η δράση ήταν στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού «σΤροφή στη γειτονιά» με επίκεντρο την ανακύκλωση – επανάχρηση, μέσω προγράμματος που υλοποιείται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (ΑΜΚΕ) incommon, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.
Παρούσες στη διαδικασία ήταν η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Ποιότητας ζωής, Χολαργού Κατερίνα Γκούμα, το μέλος της Επιτροπής Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Βάνα Κατσούλη, καθώς και η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Παπάγου Αγγελική Κοσμάτου.
«Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες και την αντιδήμαρχο Μιμή Ρουφογάλη, για τη φιλοξενία στον όμορφο αστικό κήπο, που δημιουργήθηκε ειδικά για παιδιά με αναπηρίες, διότι φύση και γνώση είναι προσβάσιμες σε όλους», ανέφερε ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει τις σχετικές δράσεις του.
Ειδήσεις από Παπάγου και Χολαργό στο amarysia.gr