Μέσω της κινητής τους μονάδας οι Γιατροί του Κόσμου, με επικεφαλής τον πρόεδρο τους και δημοτικό σύμβουλο Παπάγου – Χολαργού, Νικήτα Κανάκη, κάνουν επιτόπιες παρεμβάσεις σε περιοχές της Αττικής με στόχο τη θωράκιση του άστεγου πληθυσμού, που δεν έχει ούτε πληροφόρηση, ούτε προστατευτικά μέσα από τον κορωνοϊό.
Το κλιμάκιο χαρτογραφεί περιοχές, διερευνούν και καταγράφουν τις ανάγκες των ανέστιων, συζητά μαζί τους, ενημερώνει και προσφέρουν kit υγιεινής, τα οποία περιέχουν σαπούνι, αντισηπτικό υγρό, ενημερωτικό φυλλάδιο, γάντια και μάσκες.
«Η ιστορία γράφεται σήμερα στους νοσοκομειακούς θαλάμους, στις ΜΕΘ αλλά και πλάι στους υπνόσακους από κουρέλια των ατόμων δίχως σταθερές συντεταγμένες, που κοιμούνται κουλουριασμένα σε εισόδους κτιρίων , παγκάκια και πάρκα. Είναι οι δικοί μας άνθρωποι που δεν έχουν ένα σπίτι για να μείνουν μέσα, έτσι ώστε να προστατευτούν από τον COVID- 19 και κατ’ επέκταση να προστατεύσουν – με τη σειρά τους – όλους εμάς», ανέφερε ο κ. Κανάκης, για να συνεχίσει: «Πως μπορούμε να περιμένουμε από μία κατηγορία συνανθρώπων μας- στους οποίους η πολιτεία έχει γυρίσει την πλάτη- να αναλάβουν την ατομική τους ευθύνη;». «Μένουμε όλοι σπίτι; Και εκείνοι που δεν έχουν; Είναι συλλογική μας ευθύνη η θωράκιση τους. Για την προστασία τους, για την προστασία μας», κατέληξε.
Διαβάστε επίσης: Δήμος Παπάγου-Χολαργού: «Γραμμή εξυπηρέτησης για ό,τι χρειαστείτε»