Με πρωτοβουλία του βουλευτή Επικρατείας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πάνου Σκουρλέτη, κατατέθηκε στο Προεδρείο της Βουλής αναφορά προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη . ΗΒ αναφορά συνυπογράφεται από συνολικά 18 βουλεύτριες και βουλευτές του κόμματος και επισυνάπτει δύο πρόσφατες ανακοινώσεις (3/9/2022 και 5/9/2022) του Περιβαλλοντικού Συλλόγου του Δήμου Πεντέλης «Η Πεντέλη μας».
Οι υπογράφοντες επισημαίνουν ότι στις ανακοινώσεις καταγράφονται οι ανησυχίες, οι επιφυλάξεις και οι προβληματισμοί του Συλλόγου «σχετικά με την πρόσφατη διοργάνωση συναυλίας στο αρχαίο λατομείο και τις εργασίες που υλοποιήθηκαν (από τους Δήμους Πεντελικού και Αθηναίων) που καταδεικνύει ότι αντί για έργα προστασίας, αποκατάστασης και οικολογικής ισορροπίας, μετά και την πρόσφατη πυρκαγιά, προωθείται μια λογική παρεμβάσεων με σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις».
«Παρακαλούμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, για την απάντηση σχετικά με τις ενέργειες των ερωτώμενων Υπουργείων για αποτελεσματική και ουσιαστική επίλυση των θεμάτων» καταλήγουν στην αναφορά τους οι 18 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Oι καταθέτοντες Βουλευτές
Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος), Αθανασίου Αθανάσιος(Νάσος), Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία), Αραχωβίτης Σταύρος, Γκιόλας Γιάννης, Ζαχαριάδης Κώστας, Ηγουμενίδης Νίκος, Μωραΐτης Θάνος, Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, Παπαδόπουλος Σάκης, Πούλου Γιώτα, Ραγκούσης Γιάννης, Τζούφη Μερόπη, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Φάμελλος Σωκράτης, Φίλης Νίκος, Χρηστίδου Ραλλία, Ψυχογιός Γιώργος
Διαβάστε επίσης: «Η Πεντέλη μας»: «Το Πεντελικό χρειάζεται μέτρα αποκατάστασης και όχι συναυλίες»