Τη διεύρυνση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Μελισσίων Νέας Πεντέλης (ΑΜΝΕΠ) με τη συμμετοχή και άλλων δήμων προανήγγειλε ο δήμαρχος Μανώλης Γραφάκος. Κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, όπου παρουσιάστηκαν οι νέες καινοτόμες δράσεις της εταιρείας, δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Η ΑΜΝΕΠ σαν εγχείρημα είναι κάτι το πρωτοποριακό και είμαι βέβαιος ότι θα αποτελέσει οδηγό και για άλλους ΟΤΑ της χώρας, που θα θελήσουν να βαδίσουν στα δικά μας χνάρια. Στόχος μας η τάχιστη πιστοποίηση της εταιρείας ως τελικού δικαιούχου για την ψηφιακή σύγκληση, ενώ εξετάζουμε και τη δυνατότητα συμμετοχής και άλλων ΟΤΑ στην εταιρεία».
Ο πρόεδρος της ΑΜΝΕΠ Ασημάκης Φωτόπουλος προέβη σε μίνι απολογισμό των δραστηριοτήτων της εταιρείας, επισημαίνοντας ότι «σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να κάνει αξιοσημείωτα πράγματα, μεταξύ των οποίων η παραγωγή εντύπων (Μελισσόραμα, Οξυγόνο), η υλοποίηση δράσεων ψυχαγωγίας (Cine Πανόραμα), η παραγωγή εξειδικευμένου λογισμικού, η εκπόνηση ευρωπαϊκών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων».
Στην εκδήλωση τον ∆ήμο Νέας Πεντέλης εκπροσώπησε ο πρόεδρος του ∆ημοτικού Συμβουλίου και μέλος της ΑΜΝΕΠ, Αντώνης Φειδοπιάστης, ενώ ανάμεσα σε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ήταν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα και ο πρώην δήμαρχος Πεύκης Παύλος Καμάρας.
Αποχωρεί ο συνδυασμός «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Προς την πρόεδρο του ∆ημοτικού Συμβουλίου
Θέμα: Συμμετοχή του συνδυασμού μας στην ΑΜΝΕΠ
Κυρία πρόεδρε,
Όπως γνωρίζετε ο συνδυασμός μας δεν ψήφισε την ίδρυση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Μελισσίων Νέας Πεντέλης (ΑΜΝΕΠ). Παρ' όλα αυτά όμως, δεν θελήσαμε να είμαστε αρνητικοί σε κάτι που ξεκινούσε και για το οποίο είχαμε από μεγάλες επιφυλάξεις έως σοβαρές αντιρρήσεις. Είπαμε κάτι καινούργιο ξεκινά, ας δούμε πώς θα προχωρήσει. Γι' αυτό τοποθετήσαμε επίλεκτα στελέχη του συνδυασμού μας στο ∆ιοικητικό Συμβούλιο της ΑΜΝΕΠ και δώσαμε οδηγίες να έχουν εποικοδομητική παρουσία στα πλαίσια και τους κανόνες, γραπτούς ή άγραφους, που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία μίας δημοτικής επιχείρησης.
∆υστυχώς, οι διοικούντες τον ∆ήμο και την ΑΜΝΕΠ μας αναγκάζουν να αναθεωρήσουμε σε πολύ σύντομο διάστημα την καλή μας πρόθεση. Για τους ίδιους λόγους που τα μέλη του συνδυασμού μας επικαλούνται και παραιτούνται του ∆.Σ. της ΑΜΝΕΠ, δηλώνουμε ως συνδυασμός ότι δεν προτιθέμεθα να τους αντικαταστήσουμε στο ∆ιοικητικό της Συμβούλιο και παραμένουμε εκτός της ΑΜΝΕΠ. Επιφυλασσόμεθα δε, σε δεύτερο στάδιο, όταν το θέμα έλθει στο ∆ημοτικό Συμβούλιο και γίνει διεξοδική συζήτηση, να καθορίσουμε περαιτέρω τις θέσεις μας αναφορικά με το μέλλον της.
Μελίσσια, 22 Φεβρουαρίου 2008
∆ημοσθένης Παπακωνσταντίνου
Παραιτήσεις για τις υπερεξουσίες
Τις παραιτήσεις τους από το ∆ιοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής έχουν υποβάλει, από τον περασμένο μήνα, τα μέλη του συνδυασμού «ΜΕΛΙΣΣΙΑ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ», κ.κ. Λαγουδάκος Μιχαήλ, Παλαιοδήμος Άγγελος, Βενιέρη Ανούσα και Κόκκας Αριστοτέλης.
Σε κοινή τους επιστολή προς τον πρόεδρο του συνδυασμού ∆ημοσθένη Παπακωνσταντίνου κάνουν λόγο για «συγκέντρωση υπερεξουσιών» στο πρόσωπο του προέδρου, αλλά και για αιφνιδιαστική τροποποίηση – προσθήκη στον Κανονισμό Προμηθειών της εταιρείας, με την οποία «δίνεται το δικαίωμα απευθείας αναθέσεων χωρίς τους όρους δημοσιοποίησης, επιτροπών αξιολόγησης κ.λπ.».
Με βάση την προσθήκη αυτή, υποστηρίζουν, «ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η απευθείας ανάθεση εκδοτικών εργασιών» της Αναπτυξιακής με κόστος που υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ ετησίως για μισθούς δημοσιογράφων, επικοινωνιολόγων κ.ά. Επίσης, υποστηρίζουν ότι οι όροι που αναγράφονται και περιγράφονται «υποδηλώνουν ότι υποκρύπτεται σύμβαση εργασίας, συμβάσεις για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί ακόμα σχετικό ΦΕΚ και δεν μπορούν να υλοποιηθούν».
Καταγγελία Νίκου Τόλιου
Για καταστρατήγηση αποφάσεων του ∆ημοτικού Συμβουλίου κατηγόρησε τη διοίκηση Γραφάκου ο Νίκος Τόλιος, ενώ με αιχμή την αναπτυξιακή εταιρεία κατήγγειλε ότι, παρότι το επιχειρηματικό σχέδιο και η χρηματοδότησή της έχει καταψηφιστεί, εντούτοις ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του ανακοινώνουν σε πανηγυρικές εκδηλώσεις σχέδια και πρωτοβουλίες, παραπληροφορώντας τους δημότες.