Ειδικά για τα Μελίσσια το εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε ότι:
1. Η μετακίνηση νέων κατοίκων στην περιοχή αλλάζει το κοινωνικό προφίλ της πόλης. Έτσι η Ν.Δ. σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, (εθνικές εκλογές 2004, ευρωεκλογές 2004, νομαρχιακές 2006 και εθνικές εκλογές 2007) έχει συνεχόμενη αύξηση της δύναμής της. Αυτό ως φαινόμενο μαζί με την αύξηση του ΛΑΟΣ, δίνει με ασφάλεια το συμπέρασμα ότι έχουμε αλλαγή της κοινωνικής σύνθεσης.
2. Αντίστοιχα, το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που έχει συνεχόμενη μείωση στην εκλογική του δύναμη, όπως έγινε και στις 16 Σεπτέμβρη. Πάντως, το θετικό είναι ότι και τα 2 κόμματα του δικομματισμού μαζί δεν άγγιξαν στις τελευταίες εκλογές ούτε το 70%, έχασαν αρκετά σημαντικό τμήμα της εκλογικής τους δύναμης. Το ποσοστό του δικομματισμού στην περιοχή είναι πολύ χαμηλότερο από το πανελλαδικό του ποσοστό.
3. Η εκλογική δύναμη του ΚΚΕ εμφανίζει μόνιμη αυξητική τάση και στις 4 εκλογικές αναμετρήσεις. Οι 1.203 ψήφοι ή 11,70% που συγκεντρώσαμε στην πρόσφατη εκλογική μάχη, είναι αποτέλεσμα της μόνιμης και σταθερής δράσης όλων των δυνάμεων του κόμματος, των φίλων και των οπαδών, με βάση τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα αλλά και τα ιδιαίτερα τοπικά. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροεπαγγελματίες της πόλης μας, γνωρίζουν πολύ καλά ότι δίπλα στους αγώνες τους και στήριγμα τους, ήταν και θα είναι οι δυνάμεις του ΚΚΕ, με συνεπή αγωνιστική και ταξική δράση.
4. Ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τις δυνάμεις του στην περιοχή αφού απορρόφησε όλη σχεδόν την εκλογική δύναμη που είχε το ΔΗΚΚΙ στις εκλογές του 2004 και φυσικά και δυνάμεις που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ. Ο πολιτικός λόγος του Συνασπισμού, που διακατέχεται από τη σοσιαλδημοκρατία, ήταν αναμενόμενο να είναι περισσότερο οικείος και ελκτικός σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, δυσαρεστημένους μεν, αναποφάσιστους δε, να κάνουν το μεγάλο βήμα, όπως το προσδιόριζε η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Δεν ήταν τυχαίο που συστηματικά απευθυνόταν ο Αλ. Αλαβάνος σ' αυτούς ειδικά. Ανάμεσά τους ψηφοφόροι των ανώτερων μεσαίων μισθωτών στρωμάτων, σχετικά υψηλά στην εισοδηματική κλίμακα. Που επιθυμούσαν ορισμένες αλλαγές σε ζητήματα όπως το περιβάλλον, οι δημοκρατικές ελευθερίες κ.λπ., όχι όμως πεισμένοι ακόμα για την ανάγκη ριζικών αλλαγών και ρήξεων.
Οι τοπικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ όμως, δεν έχασαν την ευκαιρία και προσχώρησαν στη γνωστή μέθοδο της παραπλάνησης του λαού των Μελισσίων. Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές, με άρθρα σε τούτη την εφημερίδα, προσπάθησαν να «νεκραναστήσουν τη χαμένη τιμή της αριστεροσύνης τους». Άθροισαν λοιπόν το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να συγκινήσουν τα αριστερά αντανακλαστικά του λαού των Μελισσίων. ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ. Έβαλαν πάλι το γνωστό δίλημμα περί κοινής δράσης ΚΚΕ – ΣΥΝ στα τοπικά προβλήματα.
Τα εκλογικά ποσοστά του ΚΚΕ δεν μπορούν να αθροιστούν με τα ποσοστά κανενός άλλου κόμματος γιατί έχει εντελώς διαφορετική ταξική-πολιτική αναφορά, δράση και στόχο. Αυτό συμβαίνει και με τα ποσοστά του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο οι εντελώς άσχετοι από την πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση, καθώς και τα στελέχη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, που ενώ κάτω από το τραπέζι κάνουν ύπουλη επίθεση κατά του ΚΚΕ, σε δημόσιες τοποθετήσεις υποκρίνονται «τους ενωτικούς», τάχα δεν γνωρίζουν ότι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ είναι διαφορετικά κόμματα και αυτό διαπερνά και καθορίζει την πολιτική των 2 κομμάτων και στα επιμέρους και παντού.