Ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει τόσο τις πρόσφατες ανεξαρτητοποιήσεις τριών δημοτικών συμβούλων, όσο και την δήλωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλη Γραφάκου σχετικά με αυτές, εξέδωσε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μούστρης.
Αφήνοντας αιχμές κατά των πεπραγμένων της πρώην διοίκησης του Δήμου Μελισσίων και όσων ανάλογων καταστάσεων ανεξαρτητοποίησης δημοτικών συμβούλων έλαβαν χώρα από την τότε πλειοψηφία, ο αντιδήμαρχος αναφέρει τα εξής:
«Ο πρώην δήμαρχος Μελισσίων βιάστηκε να κάνει δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ, να κάνει διαπιστώσεις και να βγάλει συμπεράσματα για γεγονότα που δε συνέβησαν και για καταστάσεις που δεν συγκρίνονται.
Σε αυτό το τόπο όλοι κρινόμαστε, αλλά κρινόμαστε για τις πράξεις και παραλείψεις μας διαχρονικά και όχι για την υπηρέτηση ενός συγκυριακού και πρόσκαιρου μικροσυμφέροντος.
Οι συνάδελφοι, οι οποίοι τιμήθηκαν με τα ανώτερα δημοτικά αξιώματα που τους παρείχε η παράταξή μας με έμμισθες θέσεις, αφού διαπίστωσαν ότι δεν είχαν πλέον τίποτε άλλο να κερδίσουν, αποφάσισαν και διαχώρισαν την θέση τους έξι μήνες πριν τις εκλογές.
Η σύγκριση με παρόμοιες καταστάσεις του πρόσφατου παρελθόντος, είναι εντελώς άστοχη και ανεπίδεκτη συγκρίσεως. Διότι τότε δύο κόμματα και οκτώ (8) συνάδελφοι ομαδικά από την αρχή της θητείας τους, εγκατέλειψαν έμμισθες θέσεις και διαχώρισαν τις θέσεις τους για να προασπίσουν έγκαιρα τα συμφέροντα της πόλης και όχι τα προσωπικά τους. Έδωσαν δε πλήρεις εξηγήσεις και αιτιολόγηση των πράξεων τους, τις οποίες κατανόησε, αποδέχθηκε και επικρότησε το εκλογικό σώμα Μελισσίων και τους επανέφερε στη Διοίκηση.
Τέλος, αναφερόμενος στη συνεισφορά στα προβλήματα της πόλης του Δημάρχου μας Δημήτρη Στεργίου- Καψάλη, αρκεί και μόνο ένα αυταπόδεικτο να μνημονευθεί: Το νοικοκύρεμα του Δήμου και ιδιαίτερα της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων και η οικονομική σταθερότητα. Περί αυτού δε, μπορούν να μαρτυρήσουν όλοι οι προμηθευτές του πρ. δήμου Μελισσίων και οι Μελισσιώτες που περιμένουν ακόμη τα λεφτά τους».