Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στο ΔΑΚ (Κολυμβητήριο) Μελισσίων η 41η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Πεντέλης σκοπό την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των δημοτών.
«εργαζόμενοι και πολίτες για άλλη μια φορά απέδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη και την ανιδιοτέλειά τους ενισχύοντας ένα σημαντικό θεσμό για την τοπική κοινωνία μας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας και ενισχύοντας την τράπεζα αίματος του Δήμου Πεντέλης με 37 επιπλέον μονάδες αίματος» ενημερώνει ο Δήμος Πεντέλης.
Παράλληλα, στο πλαίσιο συνεργασίας με το Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τη διαδικασία δωρεάς μυελού των οστών.
Δίπλα στους εθελοντές αιμοδότες, στο επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» και στο προσωπικό του Δήμου Πεντέλης βρέθηκε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας Ελένη Πολίτη και η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας & ΚΕΠ Δήμητρα Γιαννακοπούλου, η οποία είναι και εθελόντρια αιμοδότης.
Την πρωτοβουλία στήριξαν έμπρακτα η δημοτική σύμβουλος Μερόπη Καπετανοπούλου, οι εντεταλμένες Αγγελική Βλάχου, Μαρία Χατζηνικολάου, Καλλιρόη Καψιώχα, καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη Θεοδώρα Σαπουνά και Μαρία Καρυπίδου.
Ο Δήμος Πεντέλης με ανακοίνωσή του ευχαρίστησε θερμά όλο το επιστημονικό προσωπικό του «Αμαλία Φλέμινγκ» με επικεφαλής τη γιατρό κα Μουρατίδου για την άψογη συνεργασία και ομαλή διεξαγωγή της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, καθώς και όλους τους εθελοντές αλλά και τους νέους αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του.