Αποκλεισμένα από τον χιονιά κινδυνεύουν να παραμείνουν τα νοσοκομεία παίδων στην Πεντέλη, καθώς η Πολιτεία εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις του δημάρχου για την έγκαιρη έγκριση και άμεση διάθεση των πιστώσεων. Ο κ. Δ. Στεργίου Καψάλης με κατεπείγον έγγραφό του την περασμένη Τρίτη προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος Πεντέλης και ο ΣΠΑΠ δεν θα μπορέσουν μόνο με εθελοντές να υλοποιήσουν την αποστολή του εκχιονισμού και πολύ πιθανόν τα νοσοκομεία κυρίως της περιοχής να αποκλειστούν αν υπάρξουν ισχυρές χιονοπτώσεις».
Η επιστολή του κ. Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη έχει ως εξής: «Στη Ζώνη Ευθύνης του Δήμου Πεντέλης λειτουργούν τρία νοσοκομεία, το 414 ΣΝΕΝ, το Νοσοκομείο Παίδων και το Αναρρωτήριο Παίδων Πεντέλης. Εξ αυτών τα δύο νοσοκομεία παίδων απαιτείται να είναι και σε περίπτωση χιονόπτωσης διαρκώς ανοικτά για τις εφημερίες τους για την εξυπηρέτηση των πολλών περιπτώσεων ασθένειας μικρών παιδιών που προσέρχονται. Οι οδοί προσπέλασης προς τα νοσοκομεία και κυρίως οι περιβάλλοντες αυτά χώροι αποτελούν μεγάλο χώρο αποχιονισμού που είναι αδύνατον να αποχιονιστεί από τον Δήμο σε περίπτωση ισχυρών χιονοπτώσεων που είναι συχνό φαινόμενο στην περιοχή. Ο περιμετρικός δρόμος Πεντέλης – Νέας Μάκρης (Άγιος Πέτρος) αναπτύσσεται σε υψόμετρο εξακοσίων – οκτακοσίων μέτρων (600-800 μ.), εξυπηρετώντας ελάχιστο αριθμό οχημάτων και απαιτεί για τον εκχιονισμό του μεγάλο όγκο μηχανημάτων – προσωπικού και άλατος και προτείνεται σε ισχυρές χιονοπτώσεις να κλείνεται από τον Δήμο.
Το Εθελοντικό Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης και οι εθελοντές του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) που εκπαιδεύτηκαν, κατά την εκπαίδευση της 20 και 21 Νοεμβρίου 2007 σύμφωνα με το (δ) σχετικό που σας κοινοποιήθηκε, προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες σε χειριστές για τα έξι εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου και τα εννέα εκχιονιστικά μηχανήματα του Συνδέσμου, μηχανολογικός εξοπλισμός εκχιονισμού που είναι ο μεγαλύτερος σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης στην περιοχή Αττικής και όχι μόνο. Η ψηφίδα, φιλική προς το περιβάλλον, θα πρέπει να αποτελέσει τη βάση για τον εκχιονισμό, αφού το αλάτι έχει αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και προς τούτο η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να εκσυγχρονίσει τον μηχανολογικό της εξοπλισμό.
Παρακαλούμε μετά τα παραπάνω όπως άμεσα ενισχυθούμε με τα ποσά που σας ζητήσαμε με τα (δ) και (ε) σχετικά, ήτοι ανά εξήντα χιλιάδες ευρώ (60.000) για Δήμο και Σύνδεσμο αντίστοιχα, για την πρόσληψη συμβασιούχων και την προμήθεια άλατος και ψηφίδος, άλλως ο Δήμος Πεντέλης και ο Σύνδεσμος δεν θα μπορέσουν μόνο με εθελοντές να υλοποιήσουν την αποστολή του εκχιονισμού και πολύ πιθανόν τα νοσοκομεία κυρίως της περιοχής να αποκλειστούν αν υπάρξουν ισχυρές χιονοπτώσεις».