Σε μείζον ζήτημα για την πόλη αναδεικνύεται πλέον η υπόθεση «κεραίες κινητής τηλεφωνίας», μετά τις καταγγελίες που φέρουν την ΕΥΔΑΠ να έχει νοικιάσει τμήμα δασικής έκτασης, στην περιοχή Δεξαμενή, σε εταιρείες για την τοποθέτηση τριών νέων κεραιών τηλεφωνίας.
Το εξωφρενικό είναι ότι η ίδια η εταιρεία ύδρευσης δεν έχει οριστικούς τίτλους ιδιοκτησίας, ούτε καν άδεια εκμετάλλευσης του χώρου, καθώς η περιοχή θεωρείται δασική από το Δασαρχείο με βάση τις αεροφωτογραφίες, χωρίς όμως να έχει εκδοθεί ακόμα η πράξη χαρακτηρισμού της.
Η αποκάλυψη αυτή έρχεται σε μια χρονική στιγμή που η δημοτική αρχή έχει ήδη ανοίξει τον καυτό φάκελο «κεραίες» και διά του προέδρου της επιτροπής Περιβάλλοντος Λευτέρη Λεβαντή έχει βάλει στο μικροσκόπιο όλες τις περιπτώσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που έχουν τοποθετηθεί σε δεκάδες σημεία της πόλης και έχουν ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από εκατοντάδες πολίτες.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι οι καταγγελίες που φτάνουν στο δημαρχιακό μέγαρο από κατοίκους για την κεραία στη Λεωφόρο Δημοκρατίας (απέναντι από την Εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής) συνοδεύονται και με ιατρικά πιστοποιητικά για έξαρση των κρουσμάτων καρκίνου την τελευταία πενταετία.
Έντονες διαμαρτυρίες έχουν εκδηλωθεί και για άλλες δύο περιπτώσεις κεραιών που έχουν τοποθετηθεί σε ακίνητο κοντά στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου «Το Μελίσσι», στην περιοχή Πανόραμα, καθώς και στη Λεωφόρο Πηγής.
Πάντως, η διοίκηση Γραφάκου δηλώνει αποφασισμένη να καταθέσει, το αμέσως προσεχές διάστημα, προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, επικαλούμενη περιβαλλοντικούς όρους και σε κάθε περίπτωση στέλνει, με την επιλογή της αυτή, αδιαπραγμάτευτο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμία νέα τοποθέτηση στην πόλη.
Η προσφυγή στο ανώτατο δικαστήριο προκρίνεται ομόφωνα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος, καθώς η εμπειρία έχει αποδείξει ότι η προσφυγή στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων δεν αποδίδει, αφού τα αστικά δικαστήρια, με δεδομένη και την ασάφεια της υφιστάμενης νομοθεσίας, δικαιώνουν κατά κανόνα τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.