Το νέο τμήμα της Αντιτρομοκρατικής, που συστάθηκε για την αντιμετώπιση ειδικών εγκλημάτων βίας, ανέλαβε τις έρευνες για την εμπρηστική επίθεση με βόμβες μολότοφ, που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιουνίου εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Μελισσίων, στην οδό 25ης Μαρτίου 32. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, με τα οχήματα που διαθέτει ο Δήμος κι απέτρεψαν την επέκταση της φωτιάς σε παρακείμενα κτήρια.
Την καταδίκη της για την επίθεση εξέφρασε η δημοτική αρχή, ενώ -σε δήλωσή του για το περιστατικό- ο δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος τόνισε:
«Καταρχάς, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας για την άμεση ενεργοποίησή τους και τη συμβολή τους στην κατάσβεση της φωτιάς που προκάλεσε η επίθεση με τις μολότοφ, με συνέπεια τον περιορισμό των ζημιών. Παράλληλα, καταδικάζουμε απερίφραστα μια άνανδρη ενέργεια τυφλής βίας, που θα μπορούσε να προκαλέσει αθώα θύματα. Δημοκρατία σημαίνει ελεύθερος διάλογος κι αντιπαράθεση με επιχειρήματα. Κάθε πράξη που γίνεται από ανθρώπους με καλυμμένα πρόσωπα και με πιθανότητα να πλήξει ζωή συνανθρώπου είναι αντιδημοκρατική κι απαράδεκτη. Στα Μελίσσια τέτοια γεγονότα είναι πρωτόγνωρα και οι τοπικές αρχές, οι φορείς και οι κάτοικοι, με παράδοση δημοκρατικών αγώνων, δεν θα επιτρέψουν την επανάληψή τους».
Η Αντιτρομοκρατική θεωρεί «εκκολαπτήριο τρομοκρατών» τις ομάδες που πραγματοποιούν επιθέσεις αυτού του είδους και προσπαθεί να προλάβει τη μετεξέλιξή τους, συγκεντρώνοντας στοιχεία για που την οδηγήσουν στους δράστες. Κάτι που, ωστόσο, δεν έχει καταστεί εφικτό μέχρι σήμερα.
Σε ό,τι αφορά το συμβάν, σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, λίγο μετά τις 9 το βράδυ εμφανίστηκαν έξω από το Α.Τ. περίπου δέκα άτομα, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη και κουκούλες. Προσέγγισαν το κτίριο πεζοί από την πίσω πλευρά του και εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση με βροχή από βόμβες μολότοφ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, ο σκοπός του αστυνομικού τμήματος πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό, ενώ ο αξιωματικός υπηρεσίας έκανε χρήση δύο χειροβομβίδων κρότου-λάμψης προκειμένου να αντιμετωπίσει τους δράστες. Η επίθεση όμως είχε ήδη ολοκληρωθεί. Αμέσως μετά οι κουκουλοφόροι τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτες που είχαν παρκάρει σε κοντινή απόσταση.
Οι δράστες άφησαν πίσω τους δύο ολοσχερώς κατεστραμμένα αυτοκίνητα κι άλλα τέσσερα με σοβαρές ζημιές. Τα τρία από αυτά ήταν περιπολικά του Αστυνομικού Τμήματος Μελισσίων, δύο ήταν αυτοκίνητα του τμήματος Ασφαλείας, με συμβατικές πινακίδες και το έκτο ήταν το ιδιωτικό αυτοκίνητο ενός αστυνομικού.
Την επίθεση ανέλαβε με προκήρυξη στο διαδίκτυο, η πρωτοεμφανιζόμενη «Αναρχική Ομάδα Επίθεσης Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος».