Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Μελισσίων διοργανώνει στις 10, 11 και 12 Σεπτεμβρίου τη Γιορτή Μελιού και προϊόντων Μέλισσας, αναδεικνύοντάς την και πάλι σαν μία από τις κορυφαίες τοπικές εκδηλώσεις.
Συνεταιρισμοί και οργανώσεις μελισσοκόμων, εταιρείες που ασχολούνται με το μέλι και τα παράγωγα προϊόντα της μέλισσας (μέλι-κερί-βασιλικός πολτός-γύρη-κερύθρα και γλυκά-μελοκατασκευάσματα) εκθέτουν τα προϊόντα τους και προσφέρουν εκλεκτά κεράσματα. Στη διάρκεια των εκδηλώσεων θα προσφερθούν από παραγωγούς λουκουμάδες στους επισκέπτες της έκθεσης.
Η 2η Γιορτή Μελιού πλαισιώνεται από τριήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνουν πολιτιστικοί φορείς της πόλης. Συγκεκριμένα: Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου η Μουσική Παράσταση «Και το Τραγούδι μέλι στάζει» με την ορχήστρα “Λαϊκά Ηχοχρώματα” που θα παρουσιάσει μια διαδρομή στο καλό λαϊκό τραγούδι.
Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου το 8ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Μελισσίων με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Δήμου Μελισσίων.
Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου η 8η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών “Η φλόγα της Αγάπης περνά από την πόλη μας” που διοργανώνει η ΚΕΚΑ. Η διαδρομή των λαμπαδηδρόμων – αθλητών των τοπικών σωματείων, θα ξεκινήσει στις 20:00 μμ, από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας στη συμβολή της με την Παναγή Τσαλδάρη, απ’ όπου θα κατευθυνθεί στη Λεωφόρο Πηγής, στην οδό 17ης Νοέμβρη και θα καταλήξει στην Πλατεία Μικρασιατών (Αγίου Γεωργίου), στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με το βωμό Αφής της Φλόγας.
Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με το 1ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που είναι αφιερωμένο στην Εθελοντική Αιμοδοσία. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Σωματείο Πνευματικής Πολιτιστικής και Κοινωνικής Κίνησης Βορείων Προαστίων, με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού. Συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα: Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Αγ. Παρασκευής, Λαογραφικού συλλόγου Δ. Αχαρνών “Κόκκινος Μύλος”, Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αργυρούπολης.
Ο Δήμαρχος Μελισσίων κ. Μανώλης Γραφάκος καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στις τριήμερες εκδηλώσεις τόνισε: «Η γιορτή αυτή αποτελεί σημείο αναφοράς για το Δήμο μας, διότι συμβάλλει ιδιαίτερα στην εξωστρέφεια των Μελισσίων.
Αναδεικνύουμε την ιστορική ονομασία της πόλης μας που ανέρχεται σε δεκαετίες πριν, λόγω της ανάπτυξης της μελισσοκομίας στην περιοχή μας. Παράλληλα προβάλλεται η διατροφική αξία του μελιού για την ανθρώπινη υγεία. Ευχαριστούμε τους φορείς που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που και αυτές τους αναδεικνύουν την πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα της πόλης μας.
Με ιδιαίτερη χαρά σας περιμένουμε στη 2η Γιορτή Μελιού, ένα θεσμό που προάγει την προβολή και φυσιογνωμία της πόλης μας, ενισχύει την κοινωνική μας συνοχή και αποτελεί μια ευχάριστη όαση ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους».
Κατερίνα Καρύγιαννη








































































































