Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Ιανουαρίου το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στα Μελίσσια και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες ο χώρος του Πολιτιστικού φάνηκε μικρός για να χωρέσει τους φίλους του Προέδρου, του Συλλόγου και της Κρήτης. Παρευρέθησαν Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων και παράγοντες της περιοχής.
Ο κ. Καρβουνάκης στο χαιρετισμό του ανέφερε τις δραστηριότητες του Συλλόγου που είναι πράγματι πάρα πολλές. Ανέφερε ακόμα ότι με απόφαση του Δ.Σ. γίνεται μια προσπάθεια καταγραφής των τοπικών προβλημάτων του Δήμου και από τις αρχές Μαρτίου προγραμματίζονται συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες, φορείς και δημοτικές παρατάξεις για την προώθησή τους αρμοδίως για επίλυση.
Τους παρευρισκόμενους διασκέδασε ο Γ. Δαγαλάκης με τη λύρα του ενώ χόρεψε το χορευτικό του Συλλόγου με το δάσκαλο Π. Φραγκάκη
Προσφέρθηκε άφθονη ρακί, καλιτσούνια και άλλα κρητικά εδέσματα.