Για τη φυτευτική περίοδο 2022-2023, το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) ολοκλήρωσε 1355 δενδροφυτεύσεις. Όταν τα δένδρα αναπτυχθούν ο αριθμός αυτός θα αντιστοιχεί σε δέσμευση 31tn CO2 ετησίως.
| Α/Α | Δήμος | Δένδρα | |
| Αριθμός | Είδος | ||
| 1. | Αστυπάλαιας | 150 | Ελιά |
| 2. | Ερέτριας | 200 | Μοσχοϊτιά, χαρουπιά |
| 3. | Ιωαννιτών | 200 | Ελιά |
| 4. | Λοκρών | 170 | Ελιά, λυγαριά, κουτσουπιά, μουριά, φράξος, χαρουπιά, κυπαρίσσι |
| 5. | Μαραθώνα | 165 | Ελιά, μουριά |
| 6. | Πρέβεζας | 200 | Ελιά |
| 7. | Τεμπών | 200 | Βελανιδιά, πλατάνι, φλαμουριά, κουτσουπιά, δάφνη, σημύδα, κέλτις-μελικουκιά, φράξος |
| 8. | Τήλου | 70 | Βελανιδιά εμβολιασμένη με τον μύκητα της τρούφας, βελανιδιά, χαρουπιά |
| ΣΥΝΟΛΟ | 1355 | ||
Το κόστος αγοράς και μεταφοράς δένδρων και αρδευτικού υλικού καλύφθηκε από το «Πράσινο Ταμείο», οι διαδικασίες πληρωμής διεκπεραιώθηκαν μέσω του ΕΛΚΕ – ΕΚΠΑ. Επτακόσιες πενήντα ελιές φυτεύτηκαν από χορηγία της Hellenic Plants.
Τέλος υπενθυμίζεται η δυνατότητα υποβολής προτάσεων από τους Δήμους για δενδροφυτεύσεις σε άλση και λεωφόρους (περιλαμβανομένων «μνημειακών ελαιοδένδρων»), για αισθητικά δάση κατά την επόμενη φυτευτική περίοδο 2023 – 2024. Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 20.8.23 και αφορούν περίπου 400 δένδρα με την προϋπόθεση ότι ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων και Έρευνας του ΕΚΠΑ θα προχωρήσει τις διαδικασίες για την απρόσκοπτη οικονομική ρευστότητα του έργου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν στο pkonidar@uoa.gr.






































































































