Βιογραφικά σημειώματα
Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΤΕΦΑΝΟΣ Ι. ΛΕΓΑΚΗΣ είναι Ομότιμος Καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Μικροβιολογικής Εταιρείας και της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρικής Βιοπαθολογίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939, σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 1963 και ειδικεύθηκε στη Μικροβιολογία στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ελβετία, στη Γερμανία, και στην Αμερική. Διετέλεσε Διδάκτωρ (1966), Υφηγητής (1977), Επίκουρος Καθηγητής (1982), Αναπληρωτής Καθηγητής (1991), Τακτικός Καθηγητής (1995). Διατέλεσε επίσης Πρόεδρος της Ελληνικής Μικροβιολογικής Εταιρείας , της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και Λοιμώξεων και της Βαλκανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας, Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, του Ανωτάτου Επιστημονικού Συμβούλου Υγείας, και της Κεντρικής Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας του ΕΟΦ, καθώς και Εκπρόσωπος της Ελληνικής Μικροβιολογίας σε πολλούς Διεθνείς Οργανισμούς (FEMS, ESCMID, ISC). Έχει συγγράψει 10 επιστημονικά βιβλία και πλέον των 200 ερευνητικών άρθρων στο διεθνή επιστημονικό τύπο.
Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ είναι Ιατρός Βιοπαθολόγος – Κλινικός Μικροβιολόγος, και Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάσθηκε για πέντε χρόνια ως έμμισθος επιστημονικός συνεργάτης στα Πανεπιστήμια Göttingen και Wϋrzburg της Γερμανίας, όπου και απέκτησε τον τίτλο του διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Göttingen και την ειδικότητα της Εργαστηριακής Ιατρικής (Βιοπαθολογίας). Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάσθηκε περίπου 10 χρόνια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) και στον ιδιωτικό τομέα, και από το 1999 μέχρι σήμερα υπηρετεί ως μέλος του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Αιγινητείου Νοσοκομείου.
Η είσοδος στην παρουσίαση είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης 210 9469631 και 632 (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8.30-20.00, Παρασκευή και Σάββατο: 8.30-15.30). Σημειώνεται ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο: 6936 177 143, στο fax: 210 9417514, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: lib@eugenfound.edu.gr