Στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών την Τρίτη 25/7, στις 11:30 π.μ., θα συμμετέχει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Χαλανδρίου – Αγίας Παρασκευής – Χολαργού – Ψυχικού & Φιλοθέης. Βασικό αίτημα είναι η άμεση απόσυρση του άρθρου, που περιλαμβάνεται σε κυβερνητικό νομοσχέδιο, το οποίο ανοίγει τον δρόμο για εργασία έως τα 74 έτη.
Σε ανακοίνωση του συλλόγου τονίστηκε:
«Ακούσαμε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και οι εκτιμήσεις εμάς των συνταξιούχων επιβεβαιώνονται, αφού η κυβέρνηση με σαφήνεια ξεκαθάρισε ότι θα κρατήσει και θα αξιοποιήσει όλο το αντισυνταξιουχικό νομικό πλαίσιο. Αυτό που όλες οι κυβερνήσεις ψήφισαν και έχει αφανίσει τις συντάξεις μας, όλα τα δικαιώματα μας και αύξησε τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 67 χρόνια. Και αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια μας φτωχοποίησαν , έρχεται η κυβέρνηση με περίσσιο θράσος να «ευεργετήσει» όπως λέει τους συνταξιούχους, γιατί θα συνεχίσει, μετά την εξαθλίωση που έχουν δεχθεί, να τους στέλνει στην δουλειά στα εβδομήντα τους χρόνια δίχως τα λεγόμενα πέναλτι, αν βέβαια αυτοί θέλουν όπως υποκριτικά υποστηρίζει.
Θεωρούμε όλη αυτή την πρακτική της κυβέρνησης προκλητική και απαράδεκτη, γιατί προσπαθεί μέσα από μια αισχρή υποκρισία και προπαγάνδα να πείσει, ότι αυτό που οδηγεί τους γέροντες ξανά στην δουλειά είναι η θέλησή τους και όχι η τραγική φτώχεια, η ανέχεια και η εξαθλίωση αποτέλεσμα των αντισυνταξιουχικών μέτρων που έχουν δεχθεί και τους έχουν εξαθλιώσει και τώρα ψάχνουν πώς θα ζήσουν, την στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι ψάχνουν για δουλειά.
Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε όλη αυτή τη αντισυνταξιουχική πρακτική, και καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων. Όλα αυτά που έχουν αρπαχθεί και έχουν πληρωθεί με την δουλειά μας σε όλο τον βασανιστικό εργασιακό μας βίο. Δηλαδή να αποδώσει τις περικοπές στις σφαγιασμένες συντάξεις, κύριες, επικουρικές, τα πληρωμένα δώρα μας, την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις, την καταβολή των αναδρομικών μας, την κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό των ελλειμμάτων στα επικουρικά ταμεία, την κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία, την απόδοση του 0,5% του ΑΕΠ όπως αυτό έχει ψηφισθεί με βάση τον νόμο 4670/20.
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την πρόσληψη γιατρών-νοσηλευτών, το άνοιγμα νοσοκομείων, δομών υγείας, την δημιουργία δημόσιων δομών ευγηρίας. Θα είμαστε στο πλευρό των παιδιών μας, των εγγονών μας που έρχονται να εργασθούν με ακόμη χειρότερους όρους εργασίας, ωραρίων, αμοιβών. Στο πλευρό όσων κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τους πλειστηριασμούς. Μαζί με όλους όσους αγωνίζονται σε όλα τα μετερίζια του αγώνα για όλα τα δικαιώματα που θα μας εξασφαλίζουν μια καλύτερη ζωή σύμφωνα με τις σύγχρονές ανάγκες, που μπορούμε να την έχουμε με βάση τον πλούτο που έχουμε παράξει και αυτόν που σήμερα οι εργαζόμενοι παράγουν. Μπροστά στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την εργασία μέχρι τα 74 οι συνταξιούχοι είμαστε κάθετα αντίθετοι και συμμετέχουμε στην διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικονομικών στην Τρίτη 25 Ιουλίου στις 11.30 π.μ.»
Ειδήσεις από το Χαλάνδρι στο amarysia.gr