«Λουκέτο» πρέπει να βάλει το κατάστημα Carrefour επί τις οδούς Δουκίσης Πλακεντίας και Αρτεμισίου, στο Χαλάνδρι, μέχρι να ξεκαθαρισθεί το θέμα της προέγκρισης άδειας που έχει χορηγήσει η Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου.
Ρεπορτάζ: Αρετή Κοτσολάκου
Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση που κατέθεσε η εταιρεία Carrefour Μαρινόπουλος για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης που εξέδωσε στις 12 Νοεμβρίου 2009 η Περιφέρεια Αττικής.
Με την απόφασή της αυτή η Περιφέρεια Αττικής ακύρωνε την 451/2009 απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής Χαλανδρίου για χορήγηση προέγκρισης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας στο κατάστημα του ομίλου Carrefour Μαρινόπουλος.
Η εταιρεία έχει καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης αυτής, η οποία θα εκδικαστεί στις 11 Μαρτίου. Παράλληλα, είχε καταθέσει την ανωτέρω αίτηση αναστολής της απόφασης της Περιφέρειας έως την εκδίκαση της προσφυγής.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο των 64 κατοίκων που κινητοποιούνται κατά της λειτουργίας του συγκεκριμένου καταστήματος Κώστα Ζηκογιάννη, η ακύρωση της αίτησης αναστολής σημαίνει την άμεση σφράγιση του καταστήματος έως την εκδίκαση της προσφυγής.
Από την πλευρά του Δήμου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μύρων Ανδριανάκης,(φωτό) υπογράμμισε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου (1/3) ότι ο Δήμος θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στις έντυπες εκδόσεις της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ.