Βέβαια επειδή η δικαιοσύνη λειτουργεί και ακούει τις δίκαιες φωνές των πολιτών, έκανε δεκτή την προσφυγή ιδιοκτήτριας ακινήτου, α π έ ρρ ι ψ ε το αίτημα της ΕΥΔΑΠ για την ολοκλήρωση του πλειστηριασμού ακινήτου αξίας αντικειμενικής 900.000 ευρώ για ποσό 13.500 και έκανε δεκτό και το αίτημα αναστολής του πλειστηριασμού, με το σκεπτικό του πιθανόν ευδόκιμου αποτελέσματος της αγωγής υπέρ ιδιοκτήτη του ακινήτου μέχρι τη έκδοση απόφασης επί της κυρίας αγωγής κατά της ΕΥΔΑΠ, που προσδιορίστηκε και εκδικάστηκε τον Μάιο του 2013. Η απόφαση δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα. Έτσι ευτυχώς, γλύτωσε την αρπαγή του ακινήτου την τελευταία στιγμή. Για να αντιληφθείτε το εκβιαστικό της υπόθεσης θα αναφέρουμε ότι από το συγκεκριμένο ακίνητο ενώ εισπράττονταν ενοίκιο 1.700 ΕΥΡΩ μηνιαίως, δεν προχώρησαν στην κατάσχεση ενοικίων όπως θα μπορούσαν άνετα να το πράξουν, αλλά προτίμησαν να της πάρουν το ακίνητο με πλειστηριασμό. Αυτό πώς μπορεί να ειπωθεί; Μαφιόζικη μεθόδευση και τίποτε άλλο.
Επιπλέον, δε, η ΕΥΔΑΠ αποδεικνύεται και ψεύτρα εκ των υστέρων, διότι κατά την συζήτηση της αγωγής 22-5-2012 απέκρυψε από το δικαστήριο πως από τον μήνα Φεβρουάριο ήταν εις γνώσιν της το υπ’ αρ 8331/158 από 16-2-2012 έγγραφο-βόμβα του ΥΠΕΚΑ προς τον Συνήγορο του Πολίτη πού κοινοποιούνταν και στην ΕΥΔΑΠ. Επίσης ο ίδιος ο Συνήγορος ενημέρωνε και τους δυο, δήμο ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και ΕΥΔΑΠ με την υπ’ αρ.16208/09/2.4 ημερ. 15-5-2012 επιστολή του με συννημένο το παραπάνω έγγραφο του ΥΠΕΚΑ. Από το 2009 εκκρεμούσε παρόμοια υπόθεση και αυτοί τρία χρόνια απέφευγαν να απαντήσουν στον Συνήγορο του πολίτη. Άλλωστε τι να του πουν… Αυτός απηυδήσας, απευθύνθηκε στο ΥΠΕΚΑ που του απάντησε με το έγγραφο βόμβα και του γνωστοποιούσε μεταξύ των άλλων ότι: «με την καταβολή της χρηματικής εισφοράς του άρθρου 9 του ν. 11337/83 εξαντλείται η υποχρέωση των ιδιοκτητών ακινήτων που βρίσκονται στις περιοχές ένταξης στο σχέδιο πόλης ή επέκτασης του σχεδίου πόλης ή κατά τις διατάξεις του νόμου αυτού για τη συμμετοχή τους στη δαπάνη κατασκευής των βασικών κοινοχρήστων πολεοδομικών έργων στα οποία περιλαμβάνονται και τα έργα αποχέτευσης» δηλ. μη ζητάτε χρήματα για αποχετευτικό δίκτυο από τους ιδιοκτήτες γιατί δεν οφείλουν. Απλά ελληνικά από την πλέον αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ[πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ].
Αντί λοιπόν η ΕΥΔΑΠ να σταματήσει αμέσως την εκκρεμούσα δικαστική διένεξη και να ζητήσει συγνώμη, προτίμησε -προφανώς εσκεμμένα- να σιωπήσει και να παραπλανήσει το δικαστήριο κατά την συζήτηση της αγωγής της ιδιοκτήτριας του υπό πλειστηριασμό ακινήτου στις 22-5-2012.Απέκρυψε από αυτό το παραπάνω έγγραφο αποφασιστικής σημασίας για την έκβαση της δίκης.
Έτσι, ενοχικά σιωπά και σήμερα, γνωρίζοντας ότι δεν νομιμοποιείται πλέον να κάνει τον ανήξερο και να εισπράττει από ανυποψίαστους πολίτες παράνομα ποσά ..Το ίδιο έκανε και ο Δήμος Χαλανδριου. Διότι αφού ενημερώθηκε εγγράφως και επίσημα στις 18-5-2012[ημερομηνία εισόδου του εγγράφου του Συνηγόρου του Πολίτη με το έγγραφο του ΥΠΕΚΑ]. Είναι άσχετο αν υποχρεούτο η ίδια η ΕΥΔΑΠ να τον ενημερώσει τον Φεβρουάριο για μια τόσο σοβαρή υπόθεση.. Άρα συμπεραίνουμε ότι κατά την δίκη γνώριζαν και οι δύο την ύπαρξη του εγγράφου του ΥΠΕΚΑ και σιώπησαν Εξ άλλου, ούτε και μέχρι σήμερα –εξ όσων γνωρίζουμε- προέβησαν σε ενδεδειγμένες ενέργειες ως όφειλαν, για την επιστροφή των παρανόμως εισπραχθέντων από αυτόν ποσά, αλλά πιθανόν να συνεχίζει και αυτός την ίδια τακτική με την ΕΥΔΑΠ . Και το εγκληματικότερο είναι ότι δεν ενημέρωσαν προφανώς μέχρι σήμερα καμία υπηρεσία ή το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης για την ύπαρξη αυτού του εγγράφου βόμβα…. Το κρατάνε ακόμη στα συρτάρια τους καλά φυλαγμένο. Ούτε καν την περιφέρεια Αττικής δεν πρέπει να ενημέρωσαν….
Και εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα που πρέπει να τύχουν απάντησης πρώτα πρώτα από τον ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και τις υπηρεσίες του, τον νυν Δήμαρχο, αλλά κατά βάσιν τον Δήμαρχο που επί θητείας του εντάχθηκε η περιοχή στο σχέδιο πόλεως και καταβληθήκαν οι εισφορές κ. ΠΑΤΑΚΟ και τον κ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ που επί θητείας του εκτελέστηκε το έργο αποχέτευσης από την ΕΥΔΑΠ.
Επισημαίνουμε ότι ο κ. Ζαφειρόπουλος ήταν αυτός που ανέθεσε απευθείας και χωρίς διαγωνισμό στην ΕΥΔΑΠ την κατασκευή τμήματος του αποχετευτικού αγωγού, αντί να τον κατασκευάσει ο ίδιος με αυτεπιστασία η διαγωνισμό όπως ο Ν.1337/83 ορίζει και χωρίς βέβαια την επιπλέον επιβάρυνση των ιδιοκτητών.
1. Τι έγιναν τα χρήματα της εισφοράς των ιδιοκτητών ακινήτων που καταβληθήκαν μετά την πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλεως ΠΑΤΗΜΑ 1 του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και προβλέπονταν από τα άρθρα 9,και 14 του ν.1337/83 και το αρθρ. 10 του ν. 1221/81. Πότε εισπραχθήκαν – εκταμιεύτηκαν από το ΕΤΕΡΠΣ [υπάρχουν ημερομηνίες εκταμίευσης ] και με ποιες αποφάσεις δημ. συμβουλίου ποτέ, πώς και σε ποια συγκεκριμένα ανάλογα με την πρόοδο αυτών -όπως ο νόμος ορίζει- έργων που προβλέπονταν με την πράξη εφαρμογής διατεθήκαν αυτά, αφού από τον νόμο απαγορεύεται να διατεθούν για άλλο σκοπό. Πόσο τελικά ήταν το ύψος των εισφορών σε χρήμα; Εδώ πληροφορίες λένε ότι τα χρήματα εισπράχθηκαν από τον Δήμο ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ προ δεκαπενταετίας επί Δημαρχίας ΠΑΤΑΚΟΥ εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές και διατέθηκαν σε άλλα έργα σε άλλες περιοχές του δήμου [κέντρο Χαλανδριου] παράνομα. Μένει να το μάθουμε. Μένει βέβαια να μάθουμε και για ένα άλλο σοβαρό θέμα. Αυτό της τράπεζας Γης. Με τα οικόπεδα που περιήλθαν στον Δήμο από την εισφορά γης των ιδιοκτητών του ν. 1337/83. Τι απέγιναν; Υπάρχουν αξιοποιήθηκαν; ή έγιναν και αυτά αντικείμενο εκμετάλλευσης; Πρέπει ο Δήμος να δώσει και μία απάντηση και επ’ αυτού. Να μιλήσουμε και για την κατασκευή των πεζοδρομίων που έγιναν με δαπάνες των κατοίκων αντί του δήμου σύμφωνα Με το άρθρο. 21 παρ.1 του ν. 947/79 . Δεν έχουν τελειωμό φαίνεται τα ερωτήματα