Τα πρώτα χρεωστικά με τις καμπάνες της ΕΥΔΑΠ έφτασαν στους ιδιοκτήτες μετά το 2007 .Έτσι 2008-2009 ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις και οι δικαστικές προσφυγές ενώ η ΕΥΔΑΠ προέβαινε σε προσημειώσεις ακινήτων και πλειστηριασμούς αυτών. Αρκεί να αναφερθεί ως μέτρο εκβιασμού, ότι ακίνητο -κύρια κατοικία μας -που πληρώσαμε κανονικά τρεις χιλιάδες διακόσια [ 3.200 ευρώ] για την κατασκευή του αποχετευτικού αγωγού στην ΕΥΔΑΠ -λόγω συνεχών απειλών πλειστηριασμού- τελεί σήμερα υπό κατάσχεση από τη ΕΥΔΑΠ για τα τέλη σύνδεσης 600 ευρώ συν προσαυξήσεων περίπου 1.100 ΕΥΡΩ. Δηλαδή, δεν της έφταναν τα 3.200 πού πήρε, ήθελε κι άλλα. Απίστευτο; Αληθινό πέρα για πέρα. Προς επιβεβαίωση των παραπάνω υπάρχουν τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία και έγγραφα.
Διαμαρτυρόμενοι οι εναπομείναντες αρχικοί ιδιοκτήτες -όσοι γνώριζαν- αφημένοι αβοήθητοι από φορείς υπηρεσίες και συλλόγους περιοχής τότε, δεν τους έδινε σημασία κανένα από τα δυο «θηρία» Δήμος Χαλανδρίου και ΕΥΔΑΠ. Άσ’ τους να διαμαρτύρονται. Ότι τους λέγαμε τους φαινόταν κινέζικα. Κανένας δεν κάθισε να πει: «Τι λένε αυτοί οι άνθρωποι;» και έτσι φτάσαμε ως εδώ!
Μόνο ο Συνήγορος του Πολίτη -προς τιμήν του- ασχολήθηκε επίμονα με το θέμα και απεκάλυψε την μεθόδευση και την συμπαιγνία των δύο φορέων παρά τα προσκόμματα που του δημιούργησαν με την ένοχη σιωπή των και την απαξία απάντησης στα ερωτήματά του επί μία τριετία.
Χρέος της Πολιτείας, των δικαστικών Αρχών, του Συνηγόρου του Πολίτη, των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, των πολεοδομικών Υπηρεσιών και όλων των φορέων, να επέμβουν άμεσα ώστε με ερεύνα να αποκαλυφθεί το μέγεθος της απάτης, γιατί περί καραμπινάτης απάτης πρόκειται και μάλιστα κακουργηματικού χαρακτήρα, αφενός λόγω της μεθόδευσης της, αλλά και της πιθανής υπεξαίρεσης χρημάτων από το σκοπό για τον οποίον προορίζονταν. Επίσης να υποχρεωθεί η ΕΥΔΑΠ και ο Δήμος ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ να επιστρέψουν έντοκα τα ποσά που παράνομα – εκβιαστικά απαίτησαν και πήραν από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων της περιοχής ΠΑΤΗΜΑ 1 ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των για την είσπραξη χρημάτων που ούτως η άλλως δεν οφείλονται.
Να σταματήσουν οι Δήμοι να καταληστεύουν τους δημότες τους ως κοινοί εκβιαστές. Χρέος όλων των αρμοδίων είναι να προστατέψουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων που εντάχθηκαν ή θα ενταχθούν στο σχέδιο πόλεως με τον νόμο 1337/83 και θα βρεθούν μπροστά στις ορέξεις της ΕΥΔΑΠ ή των Δήμων των περιοχών αυτών, όλης της χώρας και να παρακολουθήσουν την πορεία υλοποίησης-χρηματοδότησης των έργων. Να μην υποστούν και αυτοί, όσα εμείς τόσα χρόνια υπέστημεν.
Είναι μια υποχρέωση όλων μας που οφείλουμε στον άμοιρο και βαλλόμενο πανταχόθεν ανυποψίαστο συμπολίτη μας ο οποίος χωρίς καμία υποχρέωση, καλείται να πληρώνει ότι ο κάθε φορέας αξιώνει εκβιαστικά.
Να αποκατασταθεί η νομιμότητα έστω και μετά από τόσα χρόνια. Να μην ξανατολμήσει άλλος να παρανομήσει στο μέλλον ασύστολα χωρίς τιμωρία. Γιατί και με κάτι τέτοια φτάσαμε την πατρίδα μας ως εδώ. Δεν έχει κανένας δικαίωμα να σιωπήσει, διότι η σιωπή είναι συνενοχή. Ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Να αντιδράσουμε στη σήψη. Έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και δεν φοβόμαστε τίποτε. Το χρωστάμε στην Πατρίδα μας, στα παιδιά μας ,στους συμπολίτες μας.
Ελπίζουμε ότι στο εξής θα επικρατήσει η νομιμότητα και το δίκαιο.
Χαλάνδρι 2-7-2013
Χρήστος Καπερώνης
Αρισταγόρα 1 Πάτημα, Χαλανδρίου
{Ακολουθούν υπογραφές κατοίκων της περιοχής}