Η αείμνηστη στιχουργός Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, χάρη στα τραγούδια και τη στάση ζωής της, κατέκτησε την αγάπη του κόσμου. Με τους Χαλανδραίους η σπουδαία δημιουργός είχε έναν ακόμη μεγαλύτερο δεσμό, καθώς εγκαταστάθηκε στην περιοχή ως πρόσφυγας κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Με αφορμή τα έργα ανάπλασης πέριξ της οδού Γυφτοπούλου, ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Χαλανδρίου «Ρίζες» πρότεινε στη διοίκηση του Δήμου και τις δημοτικές παρατάξεις να τιμηθεί η στιχουργός με διπλό τρόπο: Στον κόμβο της γειτονιάς να τοποθετηθεί προτομή της δημιουργού και ο κυκλικός αυτός χώρος να ονομαστεί «Πλατεία Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου».
Αναλυτικά η σχετική ανοιχτή επιστολή του συλλόγου
«Αξιότιμε κύριε δήμαρχε, κυρίες και κύριοι του δημοτικού συμβουλίου Χαλανδρίου.
Όπως βλέπουμε όλες και όλοι, τελειώνουν τα έργα της ανάπλασης στην περιοχή όπου βρίσκεται το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, στην οδό Γυφτοπούλου. Σύντομα αυτό το έργο θα παραδωθεί στους πολίτες.
Εκ μέρους του Συνδέσμου των Μικρασιατών προσφύγων της πόλης μας, θα ήταν ευχάριστο γεγονός,αν στον κόμβο όπου βρίσκεται το παλιό συντριβάνι της περιοχής, (εκεί όπου υπάρχει στη μέση της πλατείας ένας κυκλικός κήπος), τοποθετούσαμε ως Δήμος την προτομή της μεγαλύτερης στιχουργού του ελληνικού τραγουδιού, της γυναίκας όπου εγκαταστάθηκε ως πρόσφυγας στο Χαλάνδρι κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή,της αείμνηστης Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και βεβαίως αν ονομαζόταν η πλατεία ως «Πλατεία Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου».
Η «Γριά» είναι μέρος και της ιστορίας των Μικρασιατών προσφύγων του Χαλανδρίου αλλά και της πόλης γενικότερα. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν δόθηκε το όνομά της σε δρόμους ή πλατείες ενώ το αξίζει.
Το Χαλάνδρι πρέπει να ξεκινήσει να αναδεικνύει την ιστορία του είτε μέσα από τις προσωπικότητες που ήταν μέρος της κοινωνίας του, είτε μέσα από ένα Λαογραφικό-Ιστορικο Μουσείο το οποίο βεβαίως είναι και στα σχέδιά σας.
Με εκτίμηση
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Αυγερινίδης
Η ΓΓ Κλεοπάτρα Κατσαλή»
Ειδήσεις από το Χαλάνδρι στο amarysia.gr