To διήμερο Τετάρτη 16 & Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, 09:00 με 12:00 θα γίνονται οι εγγραφές για την τριήμερη εκδρομή των Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Χαλανδρίου στη Θεσσαλονίκη, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 10 -11 -12 Νοεμβρίου.
Το «μενού» της εκδρομής
1η HΜΕΡΑ: Αναχώρηση 7:00 π.μ. από τα ΚΑΠΗ Χαλανδρίου με προορισμό τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. Πρώτη στάση στη Λαμία για καφέ και ξεκούραση. Δεύτερη στάση στη Λάρισα για ξεκούραση και πρόχειρο φαγητό. Άφιξη στη Βεργίνα, τη βασιλική πρωτεύουσα της Μακεδονίας και ξενάγηση από διπλωματούχους ξεναγούς στους θησαυρούς του Μακεδονικού Πολιτισμού. Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Δείπνο σε μπουφέ και τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου
2η HΜΕΡΑ: Πρωινό σε μπουφέ στο ξενοδοχείο. Ώρες λειτουργίας μπουφέ 7:00 – 10:30. Η ημέρα είναι ελεύθερη. Για όποιον θέλει να μετακινηθεί στο κέντρο τα πούλμαν θα μας περιμένουν στην είσοδο του ξενοδοχείου στις 10:30. Επίσης το ξενοδοχείο διαθέτει δωρεάν μετακίνηση με λεωφορείο 20 θέσεων προς το κέντρο της πόλης με δρομολόγια ανά μία ώρα. Πρώτο δρομολόγιο στις 10:00 και τελευταίο στις 22:00. Μεσημεριανό σε μπουφέ στο ξενοδοχείο.
3η HΜΕΡΑ: Πρωινό σε μπουφέ στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση 9.15 για να επισκεφθούμε την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΟΥΡΩΤΗΣ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ. Η Ιερά Μονή είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, του οποίου τα Λείψανα βρίσκονται στο Καθολικό της Μονής. Στη Μονή υπάρχει και ο τάφος του Αγίου Παϊσίου.
Οι μοναχές της Ιεράς Μονής Σουρωτής, είχαν πνευματικό καθοδηγητή τους τον μακαριστό Άγιο Παΐσιο. Στις 12 Ιουλίου 1994 ο Γέροντας εκοιμήθη εν Κυρίω κι ετάφη δίπλα στο ναό του Αγίου Αρσενίου. Το τυπικό της μονής για την ενδυμασία, σύμφωνα με τα ΚΑΠΗ, είναι: Οι γυναίκες πρέπει να φορούν φούστα φαρδιά και μακριά, κάτω από το γόνατο και μπλούζα με μανίκι. Το Ησυχαστήριο δεν δίνει φούστες, μαντήλια ή οτιδήποτε άλλο. Οι άνδρες πρέπει να φορούν μακριά παντελόνια και μπλούζες με μανίκι. Μετά το τέλος της επίσκεψης στο μοναστήρι, προβλέπεται αναχώρηση για την Αθήνα με στάσεις για πρόχειρο φαγητό, καφέ και ξεκούραση.
Κόστος συμμετοχής: 115,00€/άτομο σε δίκλινο δωμάτιο, 200,00€ σε μονόκλινο και 97,00€/άτομο σε τρίκλινο δωμάτιο συν 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση, φόρος διαμονής που θα πληρωθεί στο ξενοδοχείο. 8,00€ Είσοδος στο Μουσείο της Βεργίνας και ξενάγηση.
Το υπόλοιπο «ημερολόγιο» των ΚΑΠΗ
Τετάρτη 9/10 ώρα 09:00 – 10:00: Μέτρηση σακχάρου & αρτηριακής πίεσης στο ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου.
Πέμπτη 10/10 ώρα 09:00 – 10:00: Μέτρηση σακχάρου & αρτηριακής πίεσης στο ΚΑΠΗ Τούφας.
Δευτέρα 14/10 ώρα 10:30 στο ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου ομιλία από την εκπαιδευτικό Ειρήνη Νικολαΐδου με θέμα: «Πώς βοηθάμε τα εγγόνια μας στο σχολείο». Δηλώσεις συμμετοχής για τον πρωινό περίπατο στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 22/10.
Τρίτη 15/10: Ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο, ελεύθερη ώρα για βόλτα και φαγητό με ζωντανή μουσική στο εστιατόριο, Τα Παλιά Κιούπια. Ώρα αναχώρησης 09:00 πμ.
Πέμπτη 17/10 ώρα 09:30: Αθλητικός περίπατος με συνοδό τον β. Φυσικοθεραπευτή Κώστα Καραγκούνη. Ραντεβού στην είσοδο του Κέντρου Κάτω Χαλανδρίου (Ιλιάδος 23).
Παρασκευή 18/10 ώρα 10:30: Εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Τούφας με την συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών από το 2ο Λύκειο Χαλανδρίου: «Οι μαθητές ρωτούν – οι ηλικιωμένοι απαντούν, για τη κατοχή και τον πόλεμο».
Δευτέρα 21/10 ώρα 10:30: Εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου «Οι μανάδες μας στο πόλεμο».
Τρίτη 22/10 ώρα 09:00: Πρωινός περίπατος στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Πέμπτη 31/10 ώρα 18:00: Στο ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου , αφιέρωμα στη τραγουδίστρια Σοφία Βέμπο , με την Ευτυχία Καραουλάνη τραγούδι και τον Δημήτρη Χρυσανθακόπουλο στο πιάνο.
Για το έτος 2019 – 2020 θα λειτουργήσουν τα εξής προγράμματα:
ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑΣ 60+: Διδάσκει η μουσικοπαιδαγωγός Ρία Θεοδώρου. Οι πρόβες πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στο Κέντρο Νεότητας (Δαναϊδων και Αντιγόνης) 11.00-13.00. Πληροφορίες: 213 2023936 Τμήμα Φιλαρμονικής και Μουσικής Εκπαίδευσης
ΚΕΝΤΗΜΑ – ΠΛΕΞΙΜΟ: Διδάσκει η εθελόντρια Ασπασία Οθωναίου. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Κεντρικό ΚΑΠΗ (Καραολή και Δημητρίου 2) κάθε Τετάρτη 11:00 – 13:00 Πληροφορίες: 210 6848380
ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ – ΕΥΕΞΙΑΣ : Υπεύθυνος ο β. Φυσικοθεραπευτής Κώστας Καραγκούνης. Κάθε δεύτερη Πέμπτη ραντεβού στην είσοδο του ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου (Ιλιάδος 23) στις 9.00 π.μ. Πληροφορίες: 210 6778788.
ΟΜΑΔΑ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ: Συντονίζει η εθελόντρια Ασπασία Οθωναίου. Δηλώσεις – πληροφορίες: 210 6848380.